Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, δικαίωση Λιακόπουλου: Ποιος ζητάει αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης και τεχνολογικό πάρκο στα Βαλκάνια ;


Λίγες μέρες πέρασαν από την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι εξελίξεις τρέχουν.

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ Ααρών Ααρών (Aharon Aharon), έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, για συνεργασία με σκοπό την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου για την περιοχή των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο κ. Ααρών θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Έρευνας & Καινοτομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα και Κώστα Φωτάκη αντίστοιχα, και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης και ανώτατα στελέχη του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον σκοπό της επίσκεψης του κ. Ααρών στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «σκοπός και στόχος μας είναι να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε εδώ και να προσελκύσουμε τεχνολογικές επενδύσεις».

«Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε απ΄ αυτή τη συνεργασία», τόνισε ο κ. Λουφάκης και προσέθεσε: «Τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι η ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού. Από την άλλη μεριά, το Ισραήλ έχει φτάσει στα όριά του όσον αφορά τη δημιουργία καινοτομίας, υπό την έννοια ότι το σύστημα είναι τόσο παραγωγικό που υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού εκεί. Είμαστε δύο οντότητες που αλληλοσυμπληρώνονται, και αυτή η κατανόηση οδηγεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας συνεργασίας, μια προσπάθεια να έρθουν (οι Ισραηλινοί) και να επενδύσουν εδώ ώστε να μείνουν οι άνθρωποί μας και να δημιουργήσουν στη χώρα μας αντί να φύγουν στο εξωτερικό».

«Είναι ένα πρώτο βήμα κι ελπίζουμε να δημιουργήσουμε στενότερες σχέσεις», υπογράμμισε ο κ. Λουφάκης, σημειώνοντας την ενθάρρυνση και της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας με το Ισραήλ σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας. «Το Ισραήλ», προσέθεσε, «είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και η καινοτομική του ζώνη θεωρείται σήμερα παγκοσμίως μία από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο, συναγωνιζόμενη ακόμα και τη Silicon Valley».

Ως επικεφαλής της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, ο κ. Ααρών έχει επιφορτιστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ με την ευθύνη για την προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Προτού αναλάβει καθήκοντα στην Αρχή Καινοτομίας, διετέλεσε γενικός διευθυντής της Apple στο Ισραήλ, αντιπρόεδρος της Hardware Technologies, συνιδρυτής και πρόεδρος της Camero, μιας startup που αναπτύσσει μικρο- ραντάρ τοίχων, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Discretix (startup που παρέχει λύσεις για την ασφάλεια δεδομένων), διευθύνων σύμβουλος της Seabrige, μιας θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Siemens και επικεφαλής διεύθυνσης επιχειρήσεων της Zoran.

Στο παρελθόν, ο κ. Aharon κατείχε και αρκετές διευθυντικές θέσεις στο Τμήμα Έρευνας της IBM. Είναι απόφοιτος του διακεκριμμένου Ισραηλινού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Technion, όπου έκανε διαλέξεις για περισσότερο από 15 χρόνια.

Είμαστε λίγες μόνο μέρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τέθηκε άμεσα θέμα αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης για να γίνει…οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως Σόρος και ο Αλέξης Τσίπρας συνεχώς επαναλαμβάνουν.

Ο Λιακόπουλος δικαιώθηκε ακόμη μια φορά. Τα γεγονότα τρέχουν, βλέπετε γύρω σας;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.