Τρίτη 9 Απριλίου 2019

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» ο Ερντογάν: «Δολάριο τέλος» – «Συμφωνίες με την Ρωσία μόνο σε εθνικό νόμισμα!»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Aποφασισμένος να περάσει στην αντίπερα όχθη είναι ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Με τις σημερινές του δηλώσεις στην ουσία λέει αντίο στη Δύση. Η ευθεία επίθεση κατά του Ν. Τραμπ και του δολαρίου σίγουρα θα έχει αντίποινα από την πλευρά της Ουάσινγκτον, καθώς δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Σουλτάνο να το παίζει ηγεμόνας.

Η Τουρκία σκοπεύει να πάψει να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές της με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Mε λίγα λόγια, ο Ερντογάν επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για ολική στροφή προς την Ευρασία.

Σοκ σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Τουρκία και Ρωσία προχωρούν ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά και όλα δείχνουν πως αλλάζουν στην γεωπολιτική ατζέντα.

Και νέες οπλικές συνέργειες – πέραν των S-400 – έχουν στα «σκαριά» Ρωσία και Τουρκία, όπως γνωστοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την έναρξη των εργασιών του ρωσο-τουρκικού συμβουλίου συνεργασίας, το οποίο διεξάγεται στη Μόσχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η ολοκλήρωση του συμβολαίου των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αφορά την παράδοση των ρωσικών S-400, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, όταν καλούμαστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία σε στρατιωτικο-τεχνικό επίπεδο. Πρώτα απ’ όλα, συζητάμε για την ολοκλήρωση του συμβολαίου προμήθειας με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.