Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Τραμπ και Πούτιν απειλούν να τινάξουν την Νέα Τάξη στον «αέρα»


Οι παγκόσμιες εξελίξεις μόνο στο el.gr - Τι συμβαίνει με το Ιράν

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας, η οποία είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 1987 από τους Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, καταργήθηκε και επίσημα.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ρωσική Βουλή (Δούμα) αποφάσισε την απόσυρση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την αμυντικού τύπου συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από τη δεκαετία του 2000 οι ΗΠΑ στις πολεμικές τους επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν βαριά μη επανδρωμένα επιθετικά εναέρια οχήματρα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή των πυραύλων κρουζ όπως καταγράφεται στο δεύτερο άρθρο της Συνθήκης», σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το euronews.

Σημειώνεται πως η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας απαγόρευε όλους τους χερσαίους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους τύπου κρουζ και εκτοξευτήρες με εύρος 500-1.000 χιλιομέτρων (μικρής-μεσαίας εμβέλειας) και 1.000-5.500 χιλιομέτρων (μεσαίας εμβέλειας).

Τώρα πλέον όλα αυτά θα είναι ελεύθερα!

Η Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει Πούτιν και Τραμπ απέναντι στην αριστερόστροφη Νέα Τάξη (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.), κατόρθωσε να αποσύρει από την Συμφωνία πρώτα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να την καταγγέλλει, στις 20 Οκτωβρίου 2018, ισχυριζόμενος ότι η ρωσική πλευρά δεν την τηρούσε, και έπειτα την Ρωσία με παρόμοια αφορμή.

Οι Αμερικάνοι ανέστειλαν επίσημα τη συνθήκη την 1η Φεβρουαρίου 2019 και η Ρωσία έκανε το ίδιο την επόμενη ημέρα, με την Δούμα να επικυρώνει τώρα την σχετική απόφαση.

Τουτέστιν, η παγκόσμια «ειρήνη» χωρίς αντίπαλο να την απειλεί, η «ειρηνική» επιβολή ενός κέντρου εξουσίας να διαχειρίζεται τα πάντα στον πλανήτη, η εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου αριστερόστροφου αστυνομοκρατούμενου κράτους με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή ενός μεγάλο πυρηνικού πολέμου.

Η αρχή μπορεί να γίνει ξαφνικά, όπως είδαμε στο περιστατικό στον κόλπο του Ομάν, μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν (στηρίζεται από την Ρωσία) όπου η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη.

Για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη θάλασσα του Ομάν, η Ουάσινγκτον ψέγει την Τεχεράνη.

Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ οδήγησε σε όξυνση της κατάστασης στην περιοχή του Κόλπου μετά την απόφαση του Τραμπ να στείλει δύναμη κρούσης με πολεμικά πλοία, της οποίας ηγείται το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος και 1.500 στρατιώτες ως προειδοποίηση προς την Τεχεράνη. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι στη δύναμη αυτή θα προστεθούν συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και το πολεμικό μεταγωγικό πλοίο Arlington.

Το Κρεμλίνο, που στηρίζει το Ιράν, εξέφρασε την ανησυχία του για «αύξηση των εντάσεων» μετά την ανακοίνωση της αποστολής επιπλέον χιλίων Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή και την προειδοποίηση της Τεχεράνης πως το Ιράν θα υπερβεί σύντομα ένα όριο το οποίο προβλέπεται από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

«Καλούμε όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση. Δεν θα θέλαμε να δούμε μέτρα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αύξηση των εντάσεων σε αυτή την ήδη ασταθή περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εν κατακλείδι, Πούτιν και Τραμπ θα συνεργαστούν είτε για την πολιτική αντιμετώπιση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης είτε για την πρόκληση πολέμου, σε περίπτωση που ο «κόμπος» φτάσει στο χτένι.

Εκτός και αν ο Τραμπ χάσει τις ΗΠΑ ή υποκύψει στις εσωτερικές πιέσεις του Βαθέως Κράτους.

Για την ώρα, Ουάσινγκτον και Τεχεράνη χαμηλώνουν τους τόνους μετά την αντιπαράθεση που προκάλεσε διεθνείς φόβους για «θερμό» επεισόδιο.


Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.