Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΣΤΟ ΝΕΟ «ΝΑΤΟ» ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η…ΤΟΥΡΚΙΑ- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ίδρυση ενός νέου ΝΑΤΟ με σαφή αντιδυτικό προσανατολισμό προανήγγειλε στην διάσκεψη των ασιατικών χωρών που έγινε αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Duşanbe, ο πρόεδρος της Κίνας, lideri Xi Jinping.

Το ενδιαφέρων που μας αφορά και εμάς άμεσα με αυτή την διάσκεψη, ήταν ότι συμμετείχε η Τουρκία με τον πρόεδρο Ερντογάν που επίσης προανήγγειλε την συμμετοχή της Τουρκίας στον νέο αυτό αμυντικό στρατιωτικό σχηματισμό. Δηλαδή με λίγα λόγια η Τουρκία κάνει στροφή 180 μοιρών και αφού έγραψε το ΝΑΤΟ στα… παλαιότερα των υποδημάτων της, προσχωρεί στην συνεργασία Ρωσίας Κίνας και Ιράν, σε ένα καινούργιο στρατιωτικό συνασπισμό.


Στην ίδια συνδιάσκεψη μετείχε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, ο οποίος επίσης στηρίζει τον σχηματισμό αυτού του νέου συνασπισμού.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα ανατρέπει πολλές διεθνείς ισορροπίες και σίγουρα θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στην δική μας ευρύτερη περιοχή. 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.