Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Μυστική αιφνίδια συνάντηση Μπένετ-Πούτιν στη Μόσχα



Από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης ήθελα να γράψω τι κρύβεται πίσω από αυτήν, κι έχω ακόμα πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Πούτιν έχει πέσει σε παγίδα, ή γνωρίζει τι ακριβώς παίζεται πίσω από την προκλητική στάση των Δυτικών που τον «κούρδισαν» με τις επικείμενες αποφάσεις της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Πολλές φορές στην πολιτική, χρησιμοποιούνται τεχνικές μάγου-ταχυδακτυλουργού: Απόσπαση προσοχής με το ένα χέρι, γιατί το άλλο κάνει το «κόλπο».

Η αιφνίδια και μυστική μετάβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, στη Μόσχα και όσα τέθηκαν στο τραπέζι μάλλον τείνει να επιβεβαιώσει τις υποψίες μου.
 
Ας βάλλουμε τα γεγονότα και τις πληροφορίες σε μια σειρά, γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ, γράφουν απλά δυο αράδες για αυτή τη συνάντηση, η οποία είδε το φως της ενημέρωσης κατόπιν… εορτής. 

Η ουδέτερη στάση του Ισραήλ

Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ κρατούσε μια περίεργη στάση. Δεν ήταν και από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε την ρώσικη επιχείρηση στην Ουκρανία, ωστόσο, όταν τελικά την καταδίκασε, εξακολουθεί να παραμένει αμέτοχο στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Μόσχας, τηρώντας πρακτικά ίσες αποστάσεις, κάτι που έκαναν και οι αραβικές χώρες στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Τουρκίας.

Το Ισραήλ επίσης έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για το θεαθείναι, καθώς οι αξιωματούχοι προηγουμένως υποβάθμιζαν τις προσδοκίες για επίτευξη κάποιας σημαντικής εξέλιξης. Και να μην ξεχνάμε, ότι το Ισραήλ είναι και μια από τις χώρες που έχει βοηθήσει στον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του ακροδεξιού κινήματος Αζόφ, της Ουκρανίας. Σημαντικό αυτό.

Τώρα, σύμφωνα με την ισραηλινή haaretz.com, «ο Μπένετ ταξίδεψε κατά παράβαση του Σαμπάτ επειδή ο Ιουδαϊσμός το επιτρέπει όταν ο στόχος είναι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής» ενώ η διοίκηση Μπάιντεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη συνάντηση». Όλοι οι υπόλοιποι… εκ των υστέρων…

Τα Ισραηλινά ΜΜΕ είναι επίσης φειδωλά ως προς τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ τους επί 2μιση ώρες που διήρκησε η συνάντηση, αναφέροντας την προθυμία του Ισραήλ στο ρόλο του διαμεσολαβητή και την ανησυχία για την τύχη των Εβραίων στην Ουκρανία.

Ωστόσο αναφέρουν και το εξής:

Το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη του τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Μόσχα στη γειτονική Συρία, όπου ο ισραηλινός στρατός πλήττει συχνά στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Οι επαφές με τη Μόσχα βοηθούν να αποτραπεί μια κατά λάθος ανταλλαγή πυρών μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή

Πριν τέσσερις μέρες η Ουκρανία έκανε έκκληση στο Ισραήλ για περισσότερη βοήθεια. Σύμφωνα με το Reuters, o Ουκρανός απεσταλμένος στο Ισραήλ παρακάλεσε με λυγμούς να παράσχει περισσότερη πολεμική βοήθεια. O πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ υπερασπίστηκε τα ανοιχτά κανάλια της κυβέρνησής του τόσο προς το Κίεβο όσο και προς τη Μόσχα ως μέσο προσφοράς «ήσυχης» βοήθειας.

Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, η ρητορική του Μπένετ ήταν προσεκτική. Κατόπιν εντολής του Κιέβου, πρότεινε το Ισραήλ να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία και της έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο πρεσβευτής Yevgen Korniychuk είπε ότι το Ισραήλ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ουκρανίας για κράνη και «αμυντικά όπλα» όπως αυτά που δίνουν οι δυτικές δυνάμεις. Το Ισραήλ θα πρέπει να καταστρέψει τους ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που είναι δημοφιλείς στη μεγάλη πρώην σοβιετική κοινότητα μεταναστών του, είπε.

«Θέλουμε το Ισραήλ να μας στηρίξει με κάθε μέσο σε αυτές τις δύσκολες μέρες», είπε στους δημοσιογράφους με δάκρυα στα μάτια. «Ζητάμε την ανθρωπιά (του) να κατανοήσει τις ανάγκες του λαού μας».

Το Ισραήλ επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση του με τον σύμμαχό του στις ΗΠΑ στην κρίση. Αλλά έχει επίσης υπόψη τη στρατιωτική επιρροή της Μόσχας στη Συρία της διπλανής πόρτας, όπου χτυπά τακτικά ιρανικούς στόχους. Οι επαφές Ισραήλ-Ρωσίας τους εμποδίζουν να ανταλλάσσουν πυρά κατά λάθος.

H δήλωση-κλειδί του ισραηλινού ΥΠΕΞ:

«Το Ισραήλ έχει ουσιαστικά σύνορα ασφαλείας με τη Ρωσία. Ο μηχανισμός συνεργασίας μας βοηθά στην αποφασιστική μάχη μας ενάντια στην ιρανική περιχαράκωση στα βόρεια σύνορά μας»

Ο Μπένετ είπε ότι η «μετρημένη και υπεύθυνη προσέγγιση» του Ισραήλ στην κρίση «μας επιτρέπει όχι μόνο να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας, αλλά και να είμαστε χρήσιμοι – να είμαστε ένας αξιόπιστος παίκτης, ένας από τους λίγους που μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας και με τα δύο μέρη και να βοηθήσει απαιτείται. Και πράγματι βοηθάμε — αθόρυβα», είπε σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ, σύμφωνα με το γραφείο του.

Η ρωσική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει. Ας σχολιάσουμε εμείς, λοιπόν, κι ας θυμηθούμε: 

Τον Νοέμβριο του 2021, Το Ισραήλ διαβουλεύτηκε με τις ΗΠΑ πριν από τις κρυφές επιθέσεις στο Ιράν – Στόχος οι πυρηνικές τοποθεσίες του: Όπως γράψαμε τότε το δημοσίευμα των New York Times που αναπαράγουν και Ισραηλινά ΜΜΕ δεν πρέπει να μας περάσει απαρατήρητο, καθώς η Ελλάδα έχει συνάψει τέτοιες συμφωνίες με τους «καλούς συμμάχους» ΗΠΑ και Ισραήλ, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή που, στο ιμπεριαλιστικό τους μυαλό, μπορεί να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί αλλά… μετά από κάποιον πόλεμο στον οποίο θα κληθούμε να προσφέρουμε πάλι γη, αέρα και ύδωρ! Οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι τα φερόμενα χτυπήματα σε βάση πυραύλων, εγκαταστάσεις φυγοκέντρησης νωρίτερα μέσα στο έτος συζητήθηκαν πρώτα με τις ΗΠΑ. Το Ισραήλ ανησύχησε ότι η Ουάσιγκτον θα σταματήσει να λαμβάνει μέτρα εάν συναφθεί νέα συμφωνία

Τον Δεκέμβριο του 2021, Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ισραήλ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χτυπήσει το Ιράν: Όπως επίσης αναφέραμε τότε, ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε στην πολιτική ηγεσία της χώρας πολλά πιθανά σενάρια για πλήγμα στόχων στο Ιράν […] Ο στρατός λέει ότι ως μέρος της προετοιμασίας του τους τελευταίους μήνες για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν, αποκτά προηγμένα όπλα, διεξάγει ασκήσεις εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας και συλλέγει νέους στόχους κρούσης για την τράπεζα-στόχο της Στρατιωτικής Πληροφορίας. Στο IDF δόθηκε ένας επιπλέον προϋπολογισμός 9 δισεκατομμυρίων σέκελ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για το σκοπό αυτό. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα είναι έτοιμος να χτυπήσει το Ιράν μόλις η κυβέρνηση δώσει την έγκρισή του. Σύμφωνα με τον στρατό, προετοιμάζεται επίσης για τις συνέπειες του χτυπήματος του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου μαχών με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο ή τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτό το σενάριο, ο Ισραηλινός Στρατός θέτει τις βάσεις για να κάνει τις τρομοκρατικές ομάδες να πληρώσουν βαρύ τίμημα και να επιτύχουν σημαντικά κέρδη σε αυτά τα μέτωπα.

Προχτές ο Μπάιντεν και καλά «μπέρδεψε» την Ουκρανία με το Ιράν και είπε, «Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώνει το Κίεβο με τανκς, αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού». Όχι, όση άνοια και να έχεις, δεν μπερδεύεις έτσι εύκολα την Ουκρανία με το Ιράν, εκτός κι αν οι μυστικές σου συζητήσεις ΣΥΝΔΕΟΥΝ τις δυο χώρες με παρονομαστή το Ισραήλ. Και σήμερα ήταν ο Μπάιντεν ο ΜΟΝΟΣ ενήμερος εκ των προτέρων, για τη μυστική συνάντηση, και την πτήση που έκανε στη Μόσχα ο Μπένετ, όταν όλες οι άλλες πτήσεις απαγορεύονται! 

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν θες να βαρέσεις μια χώρα, πρέπει να την απογυμνώσεις από τα στηρίγματα της. Κι αυτή τη στιγμή τα στηρίγματα του Ιράν είναι κυρίως η Ρωσία και η Συρία. Και τα περί «ατυχημάτων» εκ μέρους του Ισραήλ, τα ακούμε βερεσέ.

Επίσης να σημειωθεί, κάτι που δεν αναφέρεται στα συστημικά ΜΜΕ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει ξανανάψει, με τους Άραβες να επιτίθενται και πάλι στους Χούτις, που υποστηρίζονται από το Ιράν. Ένας πόλεμος ετών και μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση με την εμπλοκή των Αράβων και των «συμμάχων» τους -και μέσα σε αυτούς εκτός των ΗΠΑ είμαστε κι εμείς που τους στείλαμε στρατιωτικό υλικό- για τον οποίο καμία Δύση δεν έβαλε ποτέ κυρώσεις σε κανέναν, κανένας δεν δάκρυσε, κανένα κανάλι δεν έδειξε τα σκελετωμένα κορμάκια των παιδιών από την πείνα, κανένα ΜΜΕ δεν πρόβαλε αυτή την «εισβολή» και κανένας δεν καταδέχτηκε να γίνει ειρηνοποιός και διαμεσολαβητής – μόνο ο ΟΗΕ να μετράει θύματα και τίποτα περισσότερο!

Ερώτηση εκατομμυρίου, λοιπόν: Τι συζητήθηκε μεταξύ Μπένετ και Πούτιν; Έγινε κάποια συμφωνία; Έχει πέσει σε παγίδα ο Πούτιν να απασχοληθεί με τα δικά του συμφέροντα στην Ουκρανία, να απομονωθεί, να γίνει μισητός, να στραγγίξει οικονομικά και στρατιωτικά για να είναι μια επίθεση στο Ιράν πιο εύκολη, ή είναι γνώστης όλων αυτών και συμμετέχει συνειδητά περιμένοντας τα δικά του οφέλη;

Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, ούτε να μαντέψω. Ξέρω ότι ο Πούτιν θέλει να είναι και αυτός δύναμη ισάξια των ΗΠΑ που πίσω τους κρύβεται το Ισραήλ, και όχι ουραγός στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Μέχρις εκεί. Αλλά αν όντως τα σκοτεινά σχέδια κι επιθυμίες του Ισραήλ για πόλεμο με το Ιράν τελικά πραγματοποιηθούν, τότε ο γ’ Π.Π. πόλεμος ΔΕΝ θα ξεκινήσει από την Ουκρανία, αλλά από το Ιράν! Και το Ιράν δεν είναι Ουκρανία. Το Ιράν, καλό και άγιο, απλά όμως ΔΕΝ αστειεύεται!

Ελπίζω μόνο να βγω ψεύτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.