Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το θαύμα της πίστης παρά τις διώξεις


Κάθε ώρα 667 μουσουλμάνοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό !

Μπορεί το Ισλάμ, σύμφωνα με κάποιες στατιστικές να καταγράφεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο σήμερα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια θαυμαστή τάση: ο αριθμός των μουσουλμάνων που ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι πρωτοφανής στην ιστορία. Της Δέσποινας Σωτηρίου

Πρόσφατη έρευνα του συγγραφέα και ιεραπόστολου David Garrison διαπιστώνει ότι τα πρώτα 1.400 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και καθιερώθηκε το Ισλάμ, καταγράφηκαν 15 «κινήματα» μουσουλμάνων που έγιναν Χριστιανοί. Με τον όρο «κίνημα» ορίζει τουλάχιστον 1.000 μουσουλμάνους από μια συγκεκριμένη κοινότητα που όχι μόνο δηλώνουν την πίστη τους στον Χριστό, αλλά την δείχνουν εθελοντικά μέσω της πράξης του βαπτίσματος. Ωστόσο, η εικόνα έχει αλλάξει: μόλις τις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα καταγράφηκαν ήδη 70 ακμάζοντα κινήματα μετατροπής. 

Αποκαλυπτική είναι επίσης η συνέντευξη που έδωσε στο Al-Jazeerah ο Σεϊχης Αχμάντ αλ Κατανί, πρόεδρος του The Companions Lighthouse for the Science of Islam Law στη Λιβύη, ο οποίος λέει ότι κάθε ώρα 667 μουσουλμάνοι μεταστρέφονται στον Χριστιανισμό. Καθημερινά, 16.000 μουσουλμάνοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό. Κάθε χρόνο, 6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό μόνο στην Αφρική, εκεί που το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας κάνει σημαντικό ιεραποστολικό έργο.

Αίσθηση προκαλούν και τα τα λόγια του Joel C. Rosenberg, ενός εκ των συγγραφέων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις λίστες των New York Times.

«Περισσότεροι Μουσουλμάνοι ασπάστηκαν την πίστη πίστη στον Ιησού Χριστό την τελευταία δεκαετία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Μια πνευματική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Ως αποτέλεσμα, ένας αριθμός ρεκόρ πρώην μουσουλμάνων γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα, παρά τις έντονες διώξεις, τις δολοφονίες και τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς εκκλησιών».

Είπε ότι αυτός και η γυναίκα του και τα παιδιά του έζησαν στη Μέση Ανατολή για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε το προνόμιο να πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ανθρώπους. Η εικόνα που ζωγραφίζουν είναι μια εικόνα του Χριστιανισμού που αναστήθηκε εντυπωσιακά στην περιοχή γέννησής του.

Περισσότεροι από 10.000 μουσουλμάνοι δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό τους σωτήρα σε όλη την Ινδία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, παρά τις έντονες διώξεις που εξακολουθούν να υφίστανται.

Στο Ιράκ, περισσότεροι από 5.000 μουσουλμάνοι προσήλυτοι στο Χριστιανισμό έχουν εντοπιστεί από το τέλος των μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων, με 14 νέες εκκλησίες που άνοιξαν στη Βαγδάτη και δεκάδες νέες εκκλησίες άνοιξαν στο Κουρδιστάν, μερικές από τις οποίες έχουν 500 έως 800 μέλη. Επίσης, περισσότερες από ένα εκατομμύριο Βίβλοι έχουν αποσταλεί στη χώρα από το 2003.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι στράφηκαν στον Χριστό στο Μαρόκο, στη Σομαλία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στη Μαλαισία, στη Σιγκαπούρη, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις Μαλδίβες.
 
Περίπου ένα εκατομμύριο πίστεψαν στον Ιησού την τελευταία δεκαετία στην Αίγυπτο

Το 1990, υπήρχαν μόνο τρεις γνωστοί Χριστιανοί στο Καζακστάν και κανένας Χριστιανός στο Ουζμπεκιστάν, αλλά τώρα περισσότεροι από 15.000 στο Καζακστάν και 30.000 στο Ουζμπεκιστάν. Υπήρχαν μόνο 500 Χριστιανοί στο Ιράν το 1979, αλλά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρανοί πιστεύουν τον Ιησού Χριστό σήμερα, οι περισσότεροι από τους οποίους συναντιούνται σε υπόγειες εκκλησίες.
Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα δείχνει πόσο δυνατή είναι η δύναμη της πίστης και το κουράγιο που αντλούν από τα λόγια του Ιησού: γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι σήμερα, σε πολλές χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία, οι χριστιανοί προσήλυτοι μπορεί να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες και ακραίες δοκιμασίες και ταλαιπωρία επειδή ακολουθούν τον Ιησού, συμπεριλαμβανομένου του εξοστρακισμού, της φυλακής, των βασανιστηρίων και του θανάτου. 

 

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.