Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ψάλλουν οι Άγγελοι


Το παρακάτω κείμενο το έλαβα από τη σελίδα http://analogion.com και σας το παραθέτω μαζί με το βίντεο που το συνοδεύει, δεν ξέρω αν είναι αληθινό ή όχι, όμως αξίζει να το ακούσετε. Ο ύμνος που ψάλλουν οι Άγγελοι είναι το Χερουβικό.



Το παρόν ηχητικό ντοκουμέντο απεστάλη σε μένα προσωπικά από έγκυρη χριστιανική πηγή του αγίου όρους και από άνθρωπο ο όποιος δεν αμφισβητείτε διότι είναι γνωστός. Στο άγιο Όρος συμβαίνουν πολλά τα οποία εμείς δεν μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε. Και συμβαίνουν όταν θέλει ο θεός και σε όσους θέλει να παρουσιάζοντα. Το ηχητικό συμβάν έγινε πριν λίγα χρόνια σε κάποια μονή του αγίου όρους δεν θα αναφέρω το όνομα και τα υπόλοιπα για πολλούς ευνόητους λόγους.

Όταν ο μοναχός ο όποιος είχε αναλάβει το διακόνημα στο να διατηρεί τα καντήλια του ναού αναμένα , σε ανύποπτο χρόνο καθώς περνούσε και ήθελε να ελέγξει το διακόνημα βράδυ χωρίς να έχουν λειτουργία, περνώντας από απέξω άκουσε να ψέλνουν κάποιοι.
Μπήκε κρυφά από άλλη είσοδο και αυτό που είδε και άκουσε δεν περιγράφετε. Αστραπιαία έτρεξε και ηχογράφησε κρυφά σε ένα μαγνητοφωνάκι που είχε αυτό το ντοκουμέντο.  Λόγο επαγγέλματος έλαβα το δείγμα το πήγα σε φίλο μου ο όποιος εργάζεται για το δημόσιο σε θέματα ήχου το βάλαμε σε ειδικά μηχανήματα. Η ηχογράφηση είναι ζωντανή και δεν έχει υποστεί επεξεργασία το εύρος του ήχου και η χροιά όπως και άλλα συστατικά του ήχου δεν μπορεί να αποδώσει μηχάνημα η ανθρώπινη φωνή.
Δεν θέλω να σχολιάσετε τίποτα απλά το ανεβάζω για να το ακούσετε και εσείς ο μοναχός πρόλαβε να ηχογράφηση και να καταγράψει  μόνο λίγα λεπτά, διότι αυτά συμβαίνουν γρήγορα και για λίγο.


Πηγή: http://analogion.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτήη μελωδία είναι απόκοσμη, την ακούω και ανατριχιάζω

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μόνο γαλήνη, καθήλωση και ανατριχίλα σου φέρνει ακούγοντας την είναι εκπληκτικό

Ανώνυμος είπε...

δεν μου το βγαζει,που μπορω να το ακουσω;

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.