Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σοβαρό θέμα με τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα


Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Μάικλ ΜακΦολ, χάνοντας την ψυχραιμία του, χαρακτήρισε τη Ρωσία χώρα αγρίων σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με δημοσιογράφους του σαφώς προσκείμενου στο Κρεμλίνο τηλεοπτικού δικτύου NTV, τους οποίους κατηγόρησε ότι τον παρενοχλούν και υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ένα περιστατικό για το οποίο ζήτησε εν συνεχεία συγγνώμη.

Την ώρα που ο Αμερικανός πρεσβευτής κατευθυνόταν το βράδυ της Πέμπτης προς μια συνάντηση με τον Λεβ Πονομάρεβ, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ομάδα δημοσιογράφων του NTV σταμάτησε τον ΜακΦολ (MacFaul γράφεται, παραπέμποντας σε αθλητικό όρο που περιγράφει το διπλωματικό ατόπημα…) στο δρόμο. Έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρεσβευτής, υποστηρικτής της ιδέας του «νέου ξεκινήματος» (reset) στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις που εφάρμοσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους του NTV ότι τον παρενοχλούν και ότι έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

«Είστε πάντα έξω από το σπίτι μου. Είναι ενδιαφέρον. Δεν ντρέπεστε να το κάνετε αυτό; Προσβάλετε την χώρα σας όταν το κάνετε αυτό, δεν το καταλαβαίνετε;» φώναξε στα ρωσικά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το NTV. «Είναι μια χώρα αγρίων. Δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα μας, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Κίνα, μόνο εδώ» συνέχισε ο ΜακΦολ. «Πώς γνωρίζατε γι’ αυτή τη συνάντηση;» ρώτησε ο Αμερικανός πρεσβευτής τους δημοσιογράφους. Πάντως, αργότερα ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν αυτό λέγοντας: «Είδα το NTV. Εκφράστηκα άσχημα, σε κακά ρωσικά. Δεν ήθελα να πω χώρα αγρίων. Ήθελα να πω ότι οι πράξεις του NTV είναι άγριες»!


Πηγή:  http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.