Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κόλαφος για ΥΠΕΞ από ΕΛΑΣ: "Ουδέποτε μας ρώτησαν για την ασφάλεια του Πούτιν"!


Eκτεθειμένη αφήνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος η οποία ματαιώθηκε επειδή υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ απάντησαν ότι «Λόγω Πάσχα ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας του Ρώσου προέδρου". Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται ότι «Ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας».

Και βέβαια δεν μιλάει για τους Ρώσους ή την ρωσική πρεσβεία, ότι θα έπρεπε να την είχαν ενημερώσει αφού ποτέ δεν ενημερώνεται από έναν ξένο ηγέτη η αστυνομία για την επίσκεψή του, αλλά ενημερώνεται αποκλειστικά από το ΥΠΕΞ και το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο συντονίζει εν συνεχεία τα της επίσκεψης.

Ας δούμε ολόκληρη της ανακοίνωση-κόλαφο για την κυβέρνηση:


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 8 Απριλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που παρουσιάσθηκαν σε έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ σχετικά με τη ματαίωση ιδιωτικής επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Άγιο Όρος, λόγω αδυναμίας λήψης μέτρων ασφαλείας ανακοινώνεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ανακοίνωση είναι πραγματικά αφοπλιστική και εδώ θα πρέπει να ερωτηθεί άμεσα το ΥΠΕΞ για ποιο λόγο επικαλέστηκαν ζητήματα ασφαλείας, χωρίς καν να ερωτηθουν οι καθ'ύλην αρμόδιοι;

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Πρακτικά η ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν απόλυτα ικανή να εξασφαλίσει την προστασία του Ρώσου ηγέτη, αν ερωτάτο γι’αυτό, αλλά δεν ερωτήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση. Και είμαστε βέβαιοι γι’αυτό.

Όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι και η ΕΛΑΣ εργάζεται 365 ημέρες το χρόνο, επί 24ώρου βάσεως και έχει υψηλή εμπειρία σε τέτοιες αποστολές. Είναι δυνατόν να μην μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Β.Πούτιν, ειδικά σε μία ανεπίσημη επίσκεψη, έργο στο οποίο βέβαια θα είχε και την συνδρομή μερικών δεκάδων στελεχών των ρωσικών υπηρεσιών.

Πάντως η Μόσχα έχει κλείσει το θέμα και οι ίδιες πηγές που είχαν διαρρεύσει το θέμα της ακύρωσης της επίσκεψης, αναφέρουν ότι «Θα τα πούμε μετά τις εκλογές»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.