Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το USS Enterprise (CVN-65) στο Κόλπο - "Έτοιμες για όλα" δηλώνουν οι ΗΠΑ


Αυξάνεται ο αριθμός των πλοίων που οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν στο Κόλπο και στην θάλασσα του Ομάν με τον συνολικό αριθμό αμερικανικών και λοιπών δυτικών πλοίων να έχει φτάσει τα 80 σκάφη επιφανείας.

Από τα νέα πλοία ξεχωρίζει η άφιξη του αεροπλανοφόρου USS Enterprise (CVN-65) και φυσικά των πλοίων της λοιπής ομάδας μάχης του. Το αεροπλανοφόρο πουσφέρει στην συνολική μαχητική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή, 75 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, με υψηλή πείρα σε περιφερειακές συγκρούσεις.

Αυτή την περίοδο τέσσερα ναρκαλιευτικά του αμερικανικού Ναυτικού πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή.

Τα τελευταία πλοία που έφτασαν στην περιοχή είναι το USS Enterprise (CVN-65), το USS Porter (DDG-78), USS Nitze (DDG-94), USS James E. Williams (DDG-95) και το USS Vicksburg (CG-69).

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν το Ιράν δεν σεβαστεί αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί. Μπορούμε να εκτελέσουμε την αποστολή μας μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που θα δεχθούμε εντολή".

Στην περιοχή βρίσκονται και τέσσερα αμερικανικά υποβρύχια, τα οποία είτε αποτελούν ρποστασία των δσύο αεροπλανοφόρων, είτε ως αντιστάθμισμα της ύπαρξης των σύγχρονων ιρανικών υποβρυχίων, ρωσικής κατασκευής, Kilo. Έχουν επίσης ενισχυθεί και οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων με την μεταφορά δύο μονάδων SEAL στην βάση του αμερικανικού Στόλου στο Μπαχρέϊν.

Γενικά η κατάσταση, δείχνει να εμπεριέχει υψηλό κίνδυνο ανάφλεξης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.