Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν μυστική υπόγεια βάση


Μια άκρως απόρρητη υπόγεια εγκατάσταση στο Ισραήλ ετοιμάζει το αμερικανικό Μηχανικό σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Η εγκατάσταση η οποία θα ονομάζεται “Site 911” (η ομοιότητα με τις επιθέσεις της 9/11 του 2001 είναι έκδηλη βέβαια) πρόκειται να στοιχήσει 62 εκατ. $ και σε αυτή περιλαμβάνονται ακόμη 6 ακόμη κτίρια τα οποία όμως θα είναι υπέργεια. Η εγκατάσταση πρόκειται να κατασκευαστεί κοντά σε αεροπορική βάση που βρίσκεται πλησίον του Τελ Αβίβ (πιθανότατα η Sde Dov) ενώ σε αυτή θα υπάρχουν μεταξύ άλλων θωρακισμένες πόρτες όπως και πλήρης προστασία από ραδιοβιολογικά όπλα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας στην κατασκευή του έργου θα μπορούν να μετέχουν εκτός του Μηχανικού μόνο αμερικανικές εταιρείες ενώ το προσωπικό ασφαλείας θα αποτελείται μόνο από Ισραηλινούς φρουρούς της Αεροπορίας. Θα υπάρχουν μάλιστα περιορισμοί για μη εργάτες οι οποίοι δε θα είναι Ισραηλινοί ενώ για παράδειγμα Παλαιστίνιοι εργάτες αποκλείονται από το έργο. Τέλος και όπως απαντά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πληροφορίες για το έργο μπορεί να δώσει μόνο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας κάτι βέβαια που δεν έχει κάνει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.