Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η απίστευτη ιστορία ενός αρτοποιού

Ένας αρτοποιός απο το Όρεγκον αρνήθηκε να κάνει μια γαμήλια τούρτα για ένα ζευγάρι λεσβιών, αποκαλώντας τους ισχυρισμούς "βδελύγματα πρός τον Κύριο». Ο Aaron Klein, ιδιοκτήτης του Sweet Cakes στο Gresham, ενα καταστήματα αρτοποιίας που παρέχει υπηρεσίες για ειδικές περιπτώσεις,αποτελεί το αντικείμενο μιας κρατικής έρευνας, όταν μία από τις νύφες υπέβαλλε καταγγελία. Η γυναίκα, η οποία είπε ότι θα εξυπηρετούταν από τον ιδιοκτήτη χωρίς πρόβλημα, υποστηρίζει ότι ο Klein αρνήθηκε όταν έμαθε ότι η τούρτα ήταν για γάμο ομοφυλοφίλων.

Το αστικό γραφείο επιβολής του γενικού εισαγγελέα του Όρεγκον εξετάζει τώρα την περίπτωση για να καθορίσει εάν ο αρτοποιός παρέβη το νόμο κάνοντας διακρίσεις σε βάρος του ζευγαριού. Ο νόμος ισότητας του 2007 του Όρεγκον απαγορεύει την διάκριση από ένα άτομο ή μια επιχείρηση εναντίον ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Ο Klein αρνήθηκε στις γυναίκες αποκαλώντας τις«βδελύγματα.

«Ζήτησα συγγνώμη για την σπατάλη του χρόνου τους και είπα ότι δεν κάνουμε τούρτες για γάμους ομοφυλοφίλων». «Ειλικρινά, δεν σημαίνει ότι ήθελα να βλάψω κανέναν, ούτε να αναστατώσω κανέναν, είναι απλά κάτι που πιστεύω πολύ έντονα». Είπε σε σταθμό ειδήσεων ότι η πίστη του είναι πιο σημαντική από τα χρήματα και το νόμο του κράτους

Ο φούρνος όπως βλέπετε έχει σαφή σύμβολα της πίστης του Klein στους τοίχους του. Η υπόθεση είναι πιθανό να φτάσει σε ένα δικαστή για να αποφασίσει. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι δεν θέλουν να μιλήσουν για την καταγγελία μέχρι να λάβουν περαιτέρω νομικές συμβουλές.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.