Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ- ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

1Μόσχα και Λευκωσία είναι έτοιμες να υπογράψουν συμφωνία που δίνει το δικαίωμα στη Ρωσία να χρησιμοποιεί ως αεροπορική βάση το αεροδρόμιο της Πάφου, «Ανδρέας Παπανδρέου», ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρο, Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνομιλία του με το ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά το Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί τη Μεγαλόνησο και επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

Ήδη η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει τα πολεμικά της πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού και η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τις συζητήσεις για την πολεμική αεροπορική βάση.

Κατά την επόμενη επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, στην Μόσχα. αναμένεται η υπογραφή συνολικά τριών συμφωνιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.