Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Kaspersky: To 41% των θυμάτων διαδικτυακών απατών δεν λαμβάνουν πίσω τα χρήματά τους


Σύμφωνα με την έκθεση ασφάλειας "Consumer Security Risks Survey" που εξέδωσε η Kaspersky, το 41% των ατόμων που έπεσαν θύματα διαδικτυακής απάτης τους τελευταίους μήνες, δεν κατάφεραν να λάβουν αποζημίωση για τα χρήματα που κλάπηκαν από τους λογαριασμούς τους.

Θεωρητικά, τα χρηματικά ποσά τα οποία έχουν κλαπεί μέσω διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών (οnline banking) ή μέσω e-payment, θα πρέπει να επιστρέφονται στα θύματα από τις τράπεζες ή από τις εκάστοτε υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι μόνο το 45% των θυμάτων αποζημιώθηκαν πλήρως, ενώ το 14% κατάφερε να λάβει πίσω μόνο ένα μέρος των χρημάτων.
Το 33% των θυμάτων έχασε τα χρήματά του κατά την διάρκεια e-payment συναλλαγών, το 17% κατά τη διάρκεια e-banking και το 13% κατά τη διάρκεια διαδικτυακών αγορών.

Μόνο το 12% των θυμάτων – πελατών των online καταστημάτων αποζημιώθηκαν πλήρως, ενώ στην περίπτωση των τραπεζικών απατών, μόνο το 15% έλαβε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν ότι οι τράπεζες είναι υπεύθυνες για την επιστροφή οποιουδήποτε κεφαλαίου χαθεί κατά τη διάρκεια των online τραπεζικών συναλλαγών. Επίσης, το 42% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να παρέχουν δωρεάν εργαλεία για την αποτελεσματική προστασία από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η Κaspersky συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν προηγμένες λύσεις ασφάλειας, για την πραγματοποίηση των διαδικτυακών τους συναλλαγών χωρίς κίνδυνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.