Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η απίστευτη ατάκα του Β.Πούτιν προς τον Αυστριακό καγκελάριο που κάνει όλη την Ευρώπη να γελάει...

Aνεξάρτητα με την θετική ή αρνητική άποψη που έχει κάποιος για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, κανείς δεν αρνείται ότι πρόκειται για έναν πολιτικό εξαιρετικής ευφυίας κάτι που αποδεικνύει την απάντηση του στον Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν στηνφράση της ομιλίας του τελευταίου στο Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Αυστρίας.

"Το ξέρετε ότι κάποτε η Ουκρανία ήτανε μέρος Αυστρίας;" λέει ο Β.Φάϊμαν περιγράφοντας "την ανάγκη να μην ακρωτηριαστεί η Ουκρανία".

Και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα γέλια του ο Β.Πούτιν του απαντά σε άπταιστα γερμανικά:

"Θέλετε να πείτε κάτι μ αυτό; Φοβάμαι να ακούσω το παρακάτω".

Και μέσα στην αίθουσα έπεσε το γέλιο της (ρωσικής...) αρκούδας. 
 
Η Αυστρία αδημονεί για την δημιουργία του South Stream και παραδοσιακά μετά τον Β'ΠΠ ακολουθεί σαφώς ουδέτερη πολιτική έναντι της Ρωσίας, σε ανταπόδοση της "χάρης" που εκανε η Σοβιετική Ενωση στην χώρα να μην περιέλθει στην σοβιετική σφαίρα επιρροής. Ο Αυστριακός πρόεδρος σε δηλώσεις του την παραμονή της επίσκεψης Πούτιν τόνισε ως σημαντικό να κρατούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης ακριβώς σε δύσκολες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Φίσερ, αυτό δεν σημαίνει απόκλιση της Αυστρίας από τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά τουναντίον η Βιέννη καταβάλλει προσπάθειες για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων, καθώς «διενέξεις μπορεί να λυθούν μόνον με διάλογο και με συνομιλίες» και ο ίδιος αναμένει πως στις συνομιλίες του με τον κ. Πούτιν, στις οποίες θα παραβρίσκονται και οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ, θα πληροφορηθεί τις αυθεντικές ρωσικές θέσεις.

Την πρόθεση της Αυστρίας να παίξει «γεφυροποιό» ρόλο, καθώς μόνον σε πορεία ειρήνης μπορούν Ρωσία και Ουκρανία να βρουν λύση, τονίζει σε δηλώσεις του και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος θα έχει νωρίς το απόγευμα συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, ότι η Αυστρία δεν παρεκκλίνει από τις αρχές της και θα επαναλάβει την καταδίκη της για την προσάρτηση της Κριμαίας θεωρώντας πως το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την παραμονή του στην αυστριακή πρωτεύουσα πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον Ελβετό ομοσπονδιακό πρόεδρο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, ο οποίος, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντα του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) που εδρεύει στην αυστριακή πρωτεύουσα, συμμετέχει στην ετήσια συνέλευσή του.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ» η μεγάλη πλειονότητα των Αυστριακών, σε ποσοστό 58%, επικροτεί τις συναντήσεις της αυστριακής πολιτειακής ηγεσίας με το Ρώσο πρόεδρο, ενώ αρνητικά τοποθετείται μόλις ένα ποσοστό 30%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.