Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αυστριακό metal συγκρότημα διασκευάζει...ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ & τραγουδάει Ελληνικά στο ρεφρέν!


Μπορεί να κατάγομαι και τα τελευταία δέκα χρόνια να μένω μόνιμα στη Κρήτη (I'm an Englishman in New York κατάσταση..) και φυσικά να είμαι υπερήφανος γι' αυτό, αλλά δυστυχώς πέρα από το σκληρό ήχο, δε γνωρίζω τίποτα σχεδόν για τη τοπική παραδοσιακή μουσική.
Και ναι μεν είχα ακουστά το κομμάτι "Θ' Ανεβώ Στον Ουρανό" (Πετροπέρδικα) που το έχει ηχογραφήσει ο Ψαραντώνης σε πρώτη εκτέλεση στο προσωπικό του άλμπουμ "ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ", όπου η μουσική είναι δική του και οι στίχοι του Ηλία Βασιλάρα, όμως οι Αυστριακοί classic metallers το γνώριζαν πολύ καλύτερα από εμένα κι έτσι στη πρώτη ομώνυμη δισκογραφική δουλειά τους, περιέχεται η διασκευή στο εν λόγο Κρητικό κομμάτι, με τίτλο"Angel Dying"-"Petroperdika"!!!!
Μάλιστα από πολλούς θεωρείται από τα top-highlight tracks του άλμπουμ, μαζί με το "Waiting For The Morning"!!
Το κομμάτι μάλιστα μου θύμισε σε ύφος το γνωστό κομμάτι από τη ταινία The Hobbit, "The Misty Mountains Cold"!!
Πάντα πίστευα λοιπόν πως υπάρχουν κομμάτια, ειδικά του Ψαραντώνη που άθελα του παραπέμπουν σε metal και οι Αυστριακοί The Ash απλά με επιβεβαίωσαν!
Ακούστε το και χαρείτε το! Άντε και εις τη διασκευή του "Δία" με το καλό!!
 
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.