Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΕ: Το απόλυτο γερμανικό σχέδιο ελέγχου των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου των κρατών


Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας , το οποίο παρουσιάσαμε πρώτοι στο pentapostagma.gr , αναφέραμε ότι η ΕΕ μπορεί να ασκήσει βέτο στην συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουγγαρίας, σχετικά με την κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας , καθώς είναι έντονες οι ανησυχίες για ένα πιθανό βέτο από την Βουδαπέστη, στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτό έγραφαν ν οι βρετανικοί Financial Times, επικαλούμενοι πηγές τους.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο , οι Βρυξέλλες , προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω , εμφανίζοντας το «απόλυτο σχέδιο μέσω νόμου» , το οποίο , άκουσον –άκουσον ,

«θα απαιτεί από κάθε κράτος μέλος της να ζητά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από τη σύναψη νέων συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου», γράφει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΕ, δηλαδή το Βερολίνο επιθυμεί να δημιουργήσει μια ισχυρή ενεργειακή ένωση , με σκοπό την ολοκληρωτική αποδυνάμωση της ενεργειακής ισχύς της Ρωσίας στην Ευρώπη 

Η πρόταση νόμου θα ισχύει και για εταιρείες ή για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά οι εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από τις Βρυξέλλες για να μπορούν να συνάψουν συμφωνίες με τους Ρώσους προμηθευτές φυσικού αερίου. Όσον αφορά τις χώρες που εξαρτώνται από έναν προμηθευτή, το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θέσπιση ομάδων αγοράς.

Δηλαδή οι Γερμανοί θα καταφέρουν με ένα απλό νόμο όσα δεν κατάφεραν με τις σιδηρόφρακτες στρατιές τους, στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Θα ελέγχουν δηλαδή πλήρως όλα τα κοιτάσματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, τα οποία σύμφωνα με .έγκριτους ειδικούς επιστήμονες είναι απλά τεράστια. Τώρα εξηγούνται όλα όσον αφορά την στάση των Ευρωπαίων εταίρων ειδικά το τελευταίο διάστημα. Μας θέλουν και χρεοκοπημένους και νομικά δεσμευμένους για να μας τα πάρουν όλα .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γράφει η γερμανική εφημερίδα, επιθυμεί την πλήρη απεξάρτηση από εισαγόμενους υδρογονάνθρακες από την Ρωσία .

Βέβαια η γερμανική εφημερίδα δεν αναφέρει ότι η Γερμανία λαμβάνει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream. « Τώρα μιλάμε για τα αποθέματα υδρογονανθράκων των υπολοίπων» , όχι για το πώς εφοδιάζεται η Γερμανία.

Η Ευρώπη εξαρτάται από την Ρωσία σε ποσοστό που φθάνει το ένα τρίτο των αναγκών της σε φυσικό αέριο, με το ήμισυ αυτών των αναγκών, να διοχετεύεται μέσω της πολύπαθης Ουκρανίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει τη στρατηγική της για την ενέργεια στις 25 Φεβρουαρίου 2015, καταλήγει το άρθρο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές στην ιστοσελίδα μας ότι το «παιχνίδι» που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα είναι πολύ χοντρό και πολύ μεγάλο.

Η Γερμανία αφού έχει εξασφαλίσει την δική της ενεργειακή επάρκεια, έχει ως στόχο να υφαρπάξει μέσω της δημιουργίας υπέρογκων χρεών, τα δικαιώματα και τα κοιτάσματα των χωρών της νότιας Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η αντίδραση θα έρθει από αρκετές χώρες , όπως την Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, ενδεχομένως την Γαλλία υπό νέα πολιτική ηγεσία. Όποιος δεν βλέπει το παιχνίδι που παίζει το Βερολίνο εδώ και 5 χρόνια, απλά εθελοτυφλεί. Η γερμανική βιομηχανία θέλει φτηνή ενέργεια για αυτό και πράττει όσα πράττει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.