Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νατοϊκή επιχείρηση «Μολδαβία» στόχος η Υπερδνειστερία




Νατοϊκός αξιωματούχος κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ

Ετοιμάζεται νατοϊκό σχέδιο για την ενσωμάτωση της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία

Σύμφωνα με τα επίσημα χείλη του Αμερικανού διοικητή των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη , οι κινήσεις της Ρωσίας, στην Ανατολική Ουκρανία «επηρεάζουν» άμεσα και την Βουλγαρία , αλλά και ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη, Η ουσία είναι ότι «ετοιμάζεται» σχέδιο ενσωμάτωσης της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Οι δραστηριότητες της Ρωσίας στην χερσόνησο της Κριμαίας και στην Ανατολική Ουκρανία, αποτελούν μια απόκλιση από τους διεθνείς κανόνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να «επηρεάσουν» άμεσα την Βουλγαρία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ ,αναφέρει το κρατικό βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων novinite.com.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια με τον Βούλγαρος ΑΓΕΕΔ Αντιναύαρχος Ρούμεν Νικόλοφ, ο Adrian Bradshaw δήλωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις όχι μόνο για τη Βουλγαρία, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας.

Ο στρατηγός Bradshaw είπε ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να εξασφαλιστεί και να διευκρινιστεί από όλους τους συμμάχους, αυτό που αναφέρεται ως «περίπτωση οποιασδήποτε απειλής» σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ το 1949, και η οποία λέει ότι «μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων [μελώνς] στην Ευρώπη ή στην Βόρεια Αμερική θεωρείται ως επίθεση εναντίον όλων».

Ο νατοϊκός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ΑΓΕΕΔ και συζήτησε τις διεθνείς ασκήσεις των συμμαχικών δυνάμεων, που διεξάγονται σήμερα στη Βουλγαρία, καθώς και την λήψη μέτρων για την δημιουργία αποτελεσματικών δυνάμεων αντιμετώπισης κρίσεων του ΝΑΤΟ.

Ο Βούλγαρος ΑΓΕΕΔ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας προς το ΝΑΤΟ . Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι συνεχείς ασκήσεις δεν είχαν σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία και δεν συνδέονται με καμία «ειδική επιχείρηση», δεδομένου ότι είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, την περίοδο 2013-2014.

Σύμφωνα τώρα με ρωσικά ΜΜΕ (militaryparitet.com) , στις 17 Μαρτίου 2015, μια τεραστία φάλαγγα με αμερικανικά ΤΟΜΑ Stryker, και τεθωρακισμένα οχήματα Hummer μετακινήθηκε από την Ρουμανία προς τα βόρεια.

Επίσης στις 17 Μαρτίου 2015, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Werner Johannis, δήλωσε ότι «Συμφωνήσαμε για την ανάγκη και σημαντικής αναβάθμισης της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα γεγονότα στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ιδίως στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, και συμφωνήσαμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας σχετικά με την Υπερδνειστερία, προκειμένου να συμβάλουμε στην δημιουργία μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης Μολδαβίας, αποκαθιστώντας την εδαφική της ακεραιότητα της και επανεντάσοντας την περιοχή της Υπερδνειστερίας.!!!!!

Η νομιμοφανής αφορμή την οποία αναφέραμε πριν λίγες ημέρες στο pentapostagma.gr είναι η εξής: Το συνταγματικό Δικαστήριο της Μολδαβίας σχεδιάζει τον Μάιο να εξετάσει την ουδετερότητα της χώρας, λόγω της παρουσίας ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφός της. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή 13 Μαρτίου , στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Alexandru Tanase.


Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο νατοϊκός αξιωματούχος μας υπενθύμισε όσο και εν κάποιοι το ξέχασαν ότι σε περίπτωση «επίθεσης των Ρώσων σε νατοϊκό κράτος μέλος , ενεργοποιείται το άρθρο 5″. Το τονίζουμε διότι από όλες τις δηλώσεις αυτή ήταν που είχε την μεγαλύτερη σημασία.

Η συχνή παρουσία νατοϊκών αξιωματούχων στην Ελλάδι, οι συχνές αεροπορικές ασκήσεις με αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη μας «προετοιμάζουν» και εμάς για την περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων λόγω της κατάστασης του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Η αφορμή πιθανόν να προέλθει από ασήμαντη αφορμή , η ουσία όμως είναι ότι εμπλέκονται ΟΛΕΣ οι χώρες της συμμαχίας.

Ετοιμάζεται για « επιχειρήσεις» στην Μολδαβία και την Υπερδνειστερία το ΝΑΤΟ, ενώ η Ρωσία μετακινεί στρατιές στα δυτικά σύνορα της , και….. γαία πυρί μιχθήτω.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.