Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έβγαλε στη… σέντρα όλον τον ΟΗΕ ο Πούτιν! Άγριο «χώσιμο» από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης!
Η εξαγωγή των λεγόμενων δημοκρατικών επαναστάσεων συνεχίζεται, καθώς η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να μάθει από τα λάθη, τα οποία έχουν ήδη γίνει, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ανέφερε το παράδειγμα των επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή, όταν οι άνθρωποι επιθυμούσαν για αλλαγή, «αλλά πώς κατέληξε αυτό;»

Είπε ότι αντί του θριάμβου της δημοκρατίας «έχουμε βία και κοινωνική καταστροφή», όπου κανείς δεν νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται χωρίς την εντολή των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσαν να καταστρέψουν το σύστημα των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με βάση την ευρεία συναίνεση σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών με όλους τους εταίρους.

Αλλά πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες να υπονομευθεί το κύρος και η νομιμότητα των Ηνωμένων Εθνών είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων», δήλωσε ο Πούτιν.

Στην περίπτωση αυτή, δεν θα έμεναν άλλοι κανόνες «εκτός από αυτούς της βίας», προειδοποίησε. Ο κόσμος θα κυριαρχείται από «ιδιοτέλεια και όχι συλλογικό έργο» και θα χαρακτηρίζεται από «διαταγές αντί της ισότητας.»

Ο Πούτιν είπε ότι τα κενά εξουσίας στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση των εξτρεμιστών.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL), οι οποίοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Ιράκ και τη Συρία, τώρα επιδιώκουν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο, είπε. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποστατήσει από τη «μετριοπαθή» αντιπολίτευση στη Συρία, η οποία υποστηρίζεται από ορισμένα δυτικά κράτη, τόνισε.

ΤΟ ISIS εκπαιδεύει μαχητές από πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση, είπε. Ο Πούτιν κάλεσε σε συνεργασία με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας που πολεμούν τους τρομοκράτες στο έδαφος.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένα τεράστιο λάθος η άρνηση της συνεργασίας με την κυβέρνηση της Συρίας και των ενόπλων δυνάμεων της, οι οποίοι αγωνίζονται γενναία πρόσωπο με πρόσωπο με την τρομοκρατία», είπε.

«Θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε ότι, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις του προέδρου Assad και την [κουρδική] πολιτοφυλακή κανείς δεν αγωνίζετε πραγματικά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης όπως θα έπρεπε να είναι: ισχυρός, ενωτικός, ξεκάθαρος

Το δικαίωμα του βέτο πάντα χρησιμοποιούνταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ποτέ δεν θεωρήθηκε ότι πάντα θα υπάρχει συναίνεση, όταν η οργάνωση ιδρύθηκε, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι πάντα υπήρχαν διαφωνίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ καθ’ όλα τα 70 χρόνια της ύπαρξης του οργανισμού, καθώς και το δικαίωμα του βέτο χρησιμοποιούνταν πάντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, η Σοβιετική Ένωση και αργότερα η Ρωσία το έχουν όλες χρησιμοποιήσει.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για μια τέτοια διαφορετική αντιπροσωπευτική οργάνωση», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους βασιζόμενη σε ευρεία συναίνεση για την ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών: «Φυσικά, ο κόσμος αλλάζει και ο ΟΗΕ πρέπει να ικανοποιεί αυτή τη φυσική μεταμόρφωση.

Η Ρωσία, βάσει ευρείας συναίνεσης, είναι έτοιμη για αυτό το έργο – περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΗΕ με όλους τους εταίρους»


Πηγή: http://attikanea.blogspot.gr/\


Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τη μη συνεργασία με τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Πιστεύουμε ότι είναι τεράστιο λάθος (για τις χώρες του ΟΗΕ) να αρνηθούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Συρίας και τις ένοπλες δυνάμεις της που μάχονται γενναία κατά των τρομοκρατών», είπε ο Ρώσος πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε ότι ο στρατός της Συρίας είναι ο μόνος που δίνει πραγματική μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και πρότεινε τη δημιουργία διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή μουσουλμανικών κρατών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από κράτη της δύσης, επισημαίνοντας ότι αποτελούν παραβίαση των καταστατικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.