Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τον άγνωστο χάρτη των ΗΠΑ ανάλογα με την καταγωγή των κατοίκων της


 
Οι τάσεις μετανάστευσης στις ΗΠΑ έχουν άλλαξαν δραματικά μεταξύ των ετών 1850 και 2013, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών προέλευσης των μεταναστών που κατοικούν σε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, όπως και ο συνολικός πληθυσμός που έχει γεννηθεί εκτός χώρας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μετανάστες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των ΗΠΑ, άλλα οι χάρτες με την προέλευση των μεταναστών φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που δεν είναι ευρέως γνωστά.


Το 1900 2,7 εκατ. Γερμανοί ήταν οι μετανάστες στις ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών, ενώ το 1950, περί του 1,5 εκατ. Ιταλών αποτελούσαν το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών, περίπου 1 εκατ. λιγότεροι από τους Γερμανούς μετανάστες το 1900.


Το 2000 9 εκατ. Μεξικανών κατοικούσαν στις ΗΠΑ, έξι φορές περισσότεροι από ότι οι Ιταλοί το 1950.


Οι γεννημένοι εκτός ΗΠΑ, το 1970 αντιστοιχούσαν στο 4,7% του συνολικού πληθυσμού ενώ το 1850 ήταν 14,8%.


Το περίεργο είναι ότι σήμερα, η πληθυσμιακή σύσταση των Αμερικανών είναι πιο κοντά σε αυτή του 1900 παρά αυτή του 1990.


Οι Έλληνες το 1950 κυριαρχούσαν στη Νότια Καρολίνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.