Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ?


 
 
Αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές της τρίτης δημοτικού στα σχολεία της Αμερικής.
Μια από τις πολλές σπαζοκεφαλιές είναι το πρόβλημα με την "μέθοδο της επαναλαμβανόμενης πρόσθεσης".
Στον πολλαπλασιασμό 5x3 αν η απάντηση είναι "5+5+5=15," τότε ο μαθητής έχει κάνει λάθος.

Η σωστή απάντηση είναι το "3+3+3+3+3", αφού η μέθοδος της επαναληπτικής πρόσθεσης του 5x3 δεν είναι το 5+5+5=15 αλλά το 3+3+3+3+3=15.
Στα μαθηματικά μπορεί να είναι ίδιο το αποτέλεσμα, όμως το 5+5+5=15 είναι λάθος στη μέθοδο της επαναλαμβανόμενης πρόσθεσης του 5x3 μιας και σ' αυτή την περίπτωση το 5x3 διαβάζεται ως πέντε ομάδες των τριών και όχι τρεις ομάδες των πέντε.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές τής, αυτή η μέθοδος θα είναι πιο χρήσιμη στους μαθητές όταν θα πάνε σε πιο προχωρημένα μαθηματικά όπως π.χ. τους πίνακες, όπου έχει σημασία τι έχουμε πρώτο και τι δεύτερο στον πολλαπλασιασμό.

Πηγή : http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.