Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τα ρέστα τους παίζουν οι παγκοσμιοποιητές με τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ


Στόχος η πρόκληση παγκόσμιου κραχ και σύγκρουσης με την Ρωσία! Τι συμβαίνει στην Ελλάδα…

Πέραν της γεωπολιτικής, όπου Ρωσία και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για την αναπόφευκτη σύγκρουση, και στην οικονομία φαίνεται ότι πλησιάζει ανεμοστρόβιλος που θα σαρώσει τα πάντα!

Η Federal Reserve, αποφάσισε να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης το βασικό επιτόκιο δανεισμού, προβαίνοντας στην πρώτη αλλαγή επιτοκίων από το 2009 και επηρεάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις τράπεζες σε Ευρώπη και Αμερική!

Ως απόρροια της αύξησης επιτοκίων της Fed, παρατηρείται άνοδος της συναλλαγματικής αξίας του δολαρίου, αυξάνοντας τις πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, με του οποίου αποθέματα αποφάσισαν να κατακλύσουν ξαφνικά την παγκόσμια αγορά οι ΗΠΑ, για να χτυπήσουν την Ρωσία.

Η απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve πιέζουν δραματικά τον μαύρο χρυσό.

Όπως μεταδίδεται από τα μέσα, οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να επηρεάζονται δυσμενώς από την υποχώρηση του πετρελαίου σε χαμηλό 11 ετών, υπό το βάρος της ανησυχίας για την παγκόσμια υπερπροσφορά του πετρελαίου και την χαμηλή ζήτηση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, με τα συμβόλαια Brent να βρίσκονται στα 36,17 δολάρια ανά βαρέλι και τα συμβόλαια WTI στα 36,20 δολάρια. Η διαρκής πτώση στην τιμή του αργού αντανακλά τη διατήρηση της παγκόσμιας παραγωγής σε πολύ υψηλά επίπεδα, λόγω και των αποθεμάτων σε Ιράν και ΗΠΑ.

Στην Ουάσινγκτον ρίχνουν συνεχώς όλο και περισσότερο και φτηνότερο πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά από τα αποθέματά τους, ελπίζοντας πως κατά αυτόν τον τρόπο θα επηρεάσουν την Ρωσία, η οποία δεν επηρεάστηκε τόσο από την των τιμών του αραβικού πετρελαίου, καθώς βασίζεται κυρίως στο φυσικό αέριο!

Οι ΗΠΑ κρατούσαν τα πετρελαϊκά αποθέματά τους για ώρα ανάγκης και, κατά τα φαινόμενα, η ώρα αυτή έφτασε μιας και οι σχέσεις με την Ρωσία έχουν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού με τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης να παίζουν τα ρέστα τους!

Οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 17 και ανέρχονται σήμερα σε 541, σύμφωνα με το Baker Hughes.

Στα πλαίσια αυτά, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό (WTI) καταγράφει απώλειες 0,95% στα 34,40 το βαρέλι, ενώ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου το Brent υποχωρεί κατά 1,25% στα 36,42 το βαρέλι.

Η απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού και η πτώση των τιμών του πετρελαίου θέτουν υπό πίεση και τις τιμές χρυσού, ασημιού και χαλκού, γεγονός που θα επηρεάσει σε πολύ αρνητικό βαθμό την οικονομία για το 2016!

Τα περιθώρια λοιπόν στενεύουν και όλα δείχνουν πως οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα πολύ σύντομα στα άκρα, προκειμένου να μαντρώσουν όσες χώρες μπορούν στο άρμα της «παγκόσμιας χούντας» με αντίβαρο την Ρωσία του Πούτιν.

Σαφώς θα επηρεαστεί και η Ελλάδα, στην οποία, η «πρώτη φορά Αριστερά» προωθεί από το νέο έτος τα τσιπάκια παρακολούθησης στα αμάξια, την πληρωμή με πλαστικό χρήμα, τις νέες ταυτότητες αλλά και τον αφελληνισμό της Παιδείας και την αποχριστινιανοποίηση! Άλλωστε είμαστε το καλύτερο πειραματώζο, έτσι ώστε ό,τι περάσει εδώ να εφαρμοστεί μετά παγκόσμια. Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση βγάζει την ουρά της απ΄έξω, ασχολούμενη με την εκλογή πρόεδρου του κόμματος! 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.