Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ρωσικός στρατός στα σύνορα με την Ευρώπη με τις «ευχές» του Αγίου Όρους

Οι Ρώσοι δεν συνηθίζουν να μιλούν πολύ. Προτιμούν την σκληρή, σοβαρή και μυστική οργάνωση των δυνάμεων τους, προκειμένου να είναι πλήρως έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να αιφνιδιάσουν τον εχθρό, δηλαδή την Νέα Τάξη, η οποία ελέγχει ΗΠΑ και συμμάχους.

Έτσι κάτω από άκρα μυστικότητα η Μόσχα συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με την Ευρώπη, με αφορμή την διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας.

Αυτό ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Προφανώς πρόκειται για την «απάντηση» του Πούτιν στην εγκατάσταση νατοϊκών πυραύλων στην Ρουμανία και στην μετακίνηση γερμανικών, δανικών, ολλανδικών και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δημοσίευσε σαράντα φωτογραφίες από την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιο Ορος, κάνοντας εκτενές ρεπορτάζ από το διήμερο που πέρασε στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες δεν αποδίδονται σε κάποιο πρακτορείο και πιθανόν τις τράβηξαν φωτογράφοι που συνόδευσαν τον ρώσο πρόεδρο και οι οποίες δεν κυκλοφόρησαν στα ελληνικά μέσα. Δίνουν έμφαση στον θρησκευτικό πλούτο του Αγίου Όρους, βάζουν σε πρώτο πλάνο τους μοναχούς και το τελετουργικό και φυσικά υπογραμμίζουν την παρουσία του Ρώσου προέδρου.

Η επίσκεψη Πούτιν, ή πιο σωστά του σωσία του, παρουσιάζεται στον ρωσικό λαό ως το έναυσμα ή ευλογία, αν προτιμάτε, για τον πόλεμο με το ΝΑΤΟ, ο οποίος δεν βρίσκεται εκ των πραγμάτων πολύ μακριά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.