Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΣΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΑΟΖ


Διεθνής άσκηση έρευνας και διάσωσης στην κυπριακή ΑΟΖ
Κύπρος – φυσικό αέριο – ΑΟΖ

Λευκωσία – Ανταπόκριση

Διήμερη διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Αργοναύτης 2016», άρχισε σήμερα (Δευτέρα) στην κυπριακή ΑΟΖ και θα λήξει αύριο, Τρίτη. Στις ασκήσεις Ερευνας-Διάσωσης συμμετέχουν αεροπορικά και ναυτικά μέσα καθώς και προσωπικό της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ιταλίας, του Ισραήλ καθώς και της Ουγγαρίας, υπό τον συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ Λάρνακας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα κέντρα των χωρών.
Θα πραγματοποιηθούν δυο μεγάλης κλίμακας αεροναυτικές ασκήσεις Έρευνας-Διάσωσης (ημερήσια και νυχτερινή) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με σκοπό τη δοκιμή και εφαρμογή των προνοιών του Εθνικού Σχεδίου Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και μαζικής διάσωσης.
Το πρώτο σενάριο αφορά επιβατηγό πλοίο που εγκαταλείπεται λόγω πυρκαγιάς και το 2ο αφορά επιβατηγό αεροσκάφος που προσθαλασσώνεται λόγω μηχανικής βλάβης. Θα γίνουν ρεαλιστικές επιχειρήσεις Ε-Δ για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών, αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC) στα πλησιέστερα γενικά νοσοκομεία ή άλλα πλοία στην περιοχή και άλλες συναφείς ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», οι ξένοι παρατηρητές από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες θα επιβιβαστούν στη γαλλική φρεγάτα “FORBIN” η οποία συμμετέχει στην άσκηση για να παρακολουθήσουν το ημερήσιο σενάριο Ερευνας-Διάσωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.