Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η Κύπρος καλεί τη Μόσχα προς εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο-Παρατηρητής η Τουρκία


Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Μόσχα Γιώργος Κασουλίδης , προσκάλεσε ανοιχτά την Μόσχα να συμμετέχει στη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, γεγονός που βρίσκει έδαφος φυσικά καθώς η Ρωσία έχει κατά καιρούς επισημάνει το ενδιαφέρον της για τηην εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων, ενώ θα φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες, ως «ασπίδα» απέναντι στις βλέψεις των Τούρκων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Κασουλίδη, τι ς οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik «Είναι διακαής η επιθυμία μας για συμμετοχή της Ρωσίας στην ανάπτυξη των οικοπέδων. Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, οι οποίες βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στο να εξασφαλιστούν οι ισορροπίες στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι η Κύπρος ήδη υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού αερίου, αλλά και με Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο.
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.