Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως τους δικαστές του ΣτΕ για «αποσταθεροποίηση της χώρας»


Ο υπουργός της Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, κατηγόρησε ευθέως το ΣτΕ για προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας και τόνισε πώς η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, παρά την αρνητική εξέλιξη.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά: "Υπάρχει αίσθηση αδικίας σε μεγάλο κομμάτι του λαού, λόγω της απόφασης του ΣτΕ που αναστέλλει την εφαρμογή μιας πράξης η οποία έβαζε τέλος στο καθεστώς ανομίας και μετέφερε πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, σε παιδικούς σταθμούς, σε νοσοκομεία και σε νέους επιστήμονες.

Η Κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα. Θα είναι η ρύθμιση-γέφυρα μέχρι τη στιγμή διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού. Οι συχνότητες δεν είναι δωρεάν και δεν θα συνεχιστεί η αεροπειρατεία. Τα κανάλια δεν θα συνεχίσουν χωρίς προϋποθέσεις.

Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία σε μια δύσκολη εποχή. Δυστυχώς, υπήρξε αυτή η απόφαση που είναι δεσμευτική για την Κυβέρνηση, αλλά και άδικη.

Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων".

Η επίθεση είναι κάτι παραπάνω από σφοδρή, αφού από το 1974 τουλάχιστον, δεν έχει διατυπωθεί από μια κυβέρνηση κατηγορία για δικαστικό πραξικόπημα σε βάρος της.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο.Γεροβασίλη ότι "Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται" εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο κυβέρνησης με το δικαστικό σύστημα...

Η νέα ρύθμιση που θα έρθει την Δευτέρα, θα προβλέπει ότι όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4339 και καταβάλλουν ετήσιο ποσό περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση λειτουργίας έως ότου το ΕΣΡ συγκροτηθεί και ρυθμίσει οριστικά το τηλεοπτικό πεδίο.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα ότι και τάξη βάζει στο τηλεοπτικό τοπίο και χρήματα εισπράττει για το δημόσιο. Κυρίως όμως επιδιώκει να πείσει ότι διατηρεί την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και δεν πρόκειται να ταρακουνηθεί ή να αμφισβητηθεί από την αρνητική δικαστική εξέλιξη της μάχης για τα κανάλια.

Επιπλέον θέλει να προλάβει άλλες κινήσεις, όπως προσφυγές από τους 4 υπερθεματιστές, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα, που πρόσφεραν στον διαγωνισμό και ήδη κατέβαλαν την πρώτη δόση από αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.