Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Το Ισραήλ άνοιξε Συναγωγή-υπόγειο καταφύγιο στο ισλαμικό τέμενος al-Aqsa περιμένοντας τον δικό τους Θεό!


Σεισμός στη Μέση Ανατολή καθώς οι ισραηλινές αρχές άνοιξαν μια νέα συναγωγή μετά από 12 χρόνια εργασίας κάτω από το τείχος Burak, στο δυτικό τείχος του Masjid al-Aqsa.
Οι φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν ότι δεν είναι απλά μια Συναγωγή αλλά ένα υπόγειο καταφύγιο σε περίπτωση έναρξης πολέμου, εκεί θα περιμένουν να έρθει «ο δικός τους Θεός».

Αμέσως σήμανε συναγερμό και η Χεζμπολάχ κάλεσε τους διοικητές της σε επαγρύπνηση καθώς όπως είπε «σε λιγότερο από δυο εβδομάδες Χριστιανοί και Σιίτες θα κληθούν να υπερασπιστούν την Ιερουσαλήμ απέναντι στο Ισραήλ».

Οι αντιδράσεις θα είναι κατακλυσμιαίες από εδώ και στο εξής για ότι συμβεί. Οι Παλαιστίνοι φωνάζουν και μάχονται σώμα με σώμα στη Δυτική Οχθη και αλλού. Εξαφανίζουν τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ με τη Συναγωγή αυτή τονίζουν.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ιδρύματος του Δυτικού Τείχους του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε μια νέα συναγωγή μετά από 12 χρόνια εργασίας στο τείχος Μπουράκ.

Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι η αίθουσα λατρείας των συναγωγών έχει ένα μείγμα παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνών, εσωτερικού σχεδιασμού και σπάνιου συστήματος φωτισμού.

Στη συναγωγή διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μικρά, στενά δωμάτια όπου υπάρχουν πολλές θέσεις καθημένων.

Τα ισλαμικά ιδρύματα και οργανισμοί στην Ιερουσαλήμ αντέδρασαν σε πολλές προηγούμενες ανασκαφές από το Ισραήλ κάτω από το ισλαμικό τέμενος al-Aqsa.

«Ο τοίχος Burak είναι μέρος των δυτικών τειχών του Masjid al-Aqsa», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ανωτάτου Επιτροπής του Τεμένους Al-Aqsa.

Ο Σεΐχης Ikrima Sabri έχει προβεί επίσης στη δήλωση, σύμφωνα με την οποία «Το τείχος στην περιοχή αυτή αποτελεί τμήμα του Τεμένους Al-Aqsa και ανήκει σε ισλαμικά ιδρύματα. Το Ισλάμ θα συνεχίσει να αποτελεί θεμέλιο του ναού όσο και να υπάρχει η κρίση με το Ισραήλ».

Ο ίδιος Σείχης συνέχισε :

«Ο κατακτητής δεν έχει ιστορικό υπόβαθρο ύπαρξης συναγωγής στην περιοχή . Δεν υπάρχει ιστορικό παρουσίας των Ισραηλινών στο συγκεκριμένο σημείο πριν το 1967. Έτσι, η νέα αυτή κίνηση είναι παράνομη και προσβλέπει κατά των μουσουλμάνων .»

Οι Εβραίοι έποικοι έχοντας την οικοδομική άδεια από την ισραηλινή κυβέρνηση από το 2003, πήραν επίσης μέρος τη αυλής του Τεμένους Al Aqsa και υπό την προστασία της αστυνομίας προκαλώντας περιορισμούς στην είσοδο των μουσουλμάνων σε αυτό εδώ και μεγάλο διάστημα .

Ριζοσπαστικές οργανώσεις και πολλοί Ισραηλινοί πολιτικοί, πάνω από δύο φορές θα έρχονται να προσκυνήσουν στην εβραϊκή συναγωγή που πιστεύεται ότι κατεδαφίστηκε από τον Harem Al-Sharif, ενώ καλούν για το άνοιγμα του Τεμένους και την μετατροπή του σε συναγωγή για να προσκυνήσουν.

Για τους μουσουλμάνους, το Τζαμί Al-Aqsa αντιπροσωπεύει τον τρίτο ιερότερο τόπο του κόσμου.

Οι Εβραίοι, από την πλευρά τους, αναφέρονται στην περιοχή ως το «Όρος του Ναού», υποστηρίζοντας ότι εκεί ήταν η περιοχή δύο εβραϊκών ναών στην αρχαιότητα.

Μερικές εξτρεμιστικές εβραϊκές ομάδες και οργανώσεις απεύθυναν έκκληση για την καταστροφή του Τζαμιού Al-Aqsa για να κτιστεί ο εβραϊκός ναός στην θέση του.

Όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί, ‘Έλληνες, Ρώσοι , Βούλγαροι , Αρμένιοι κά. γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του αποκαλούμενου Τρίτου Ναού του Σολομώντα αποτελεί την «επιτομή» των μελλούμενων γεγονότων για όλη την ανθρωπότητα και όλον τον πλανήτη.

Μια ανθρωπότητα που «όλως τυχαίως» ευρίσκεται ένα «βήμα» πριν το παγκόσμιο οικονομικό κραχ ελέω Κίνας, που παρακολουθεί με απάθεια την «εισβολή» εκατομμυρίων Μουσουλμάνων στην χριστιανική Ευρώπη, βάσει όμως προγραμματισμένου σχεδίου.

Με την πείνα την ανεργία, την ανέχεια την πορνεία να «καλπάζουν», με τις απανταχού « χρωματιστές επαναστάσεις» να σαρώνουν όλο το παλαιό πολιτικό κατεστημένο, και με έναν «παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ» να ευρίσκεται στο τελικό στάδιο «εκτέλεσης».


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.