Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αμερικανός πρέσβης: Πιέζαμε τον Καραμανλή να ενδώσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία»


Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ,ότι οι ΗΠΑ πίεζαν τον Κώστα Καραμανλή, να υποχωρήσει από τις εθνικές «κόκκινες γραμμές» και να ενδώσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατίας» ο κ. Πάιατ προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τη Δευτέρα (22/01/2018) στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σε πρωτοσέλιδο, δημοσίευμά της η εφημερίδα με τίτλο: «Κυνική ομολογία του Αμερικανού Πρέσβη: Πιέζαμε τον Καραμανλή για τη Μακεδονία» αναδυκνύει το θέμα. Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, σχετικό, ρεπορτάζ με τίτλο: «Πιέσαμε τον Καραμανλή για Σκόπια!» επισημαίνει: «Κυνική ομολογία Πάιατ για τη στάση των ΗΠΑ στο εθνικό ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον Μπουτάρη».
Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και τόσο για το ονοματολογικό των Σκοπίων και πως η χώρα του δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί στο όλο θέμα.

Εξάλλου, μιλώντας με τον κ. Μπουτάρη, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «θετική συγκυρία» την παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο «τιμόνι» της γείτονος, υποστηρίζοντας πως έχει αλλάξει το κλίμα πλέον στα Σκόπια, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβάλει στην καλή πορεία των διμερών διαπραγματεύσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.