Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ούτε οι Τούρκοι δεν γνώριζαν παρά τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν με την Ρωσία, τι ακριβώς κουβαλούσε στο κατάστρωμα του το ρωσικό πλοίο που πέρασε την Κυρωτική το απόγευμα από τον Βόσπορο, με κατεύθυνση το Αιγαίο και στη συνέχεια την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, το πλοίο αυτό μετέφερε συστοιχίες ρωσικών πυραύλων S-300 που πηγαίνουν στην Συρία εν όψει πιθανών νεώτερων εκρηκτικών εξελίξεων στην περιοχή και πιθανών νέων δυτικών επιθέσεων κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Η Τουρκία, παρά την εχθρική της στάση με το καθεστώς, είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες ρωσικές ενισχύσεις υπέρ του καθεστώτος να περνάνε από τα Στενά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.