Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Απο παντού ξεχύθηκαν οι Μακεδόνες στη Βίγλα


 
 
Πολίτες από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας έχουν δώσει το "παρών" στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας στο χιονοδρομικό της Βίγλας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων.
Εκατοντάδες πολίτες πήγαν στο χιονοδρομικό κέντρο με γαλανόλευκες στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

της Αρετής Τασούλα

Xιλιάδες κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν σήμερα στη Βίγλα Πισοδερίου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Το μεγάλο συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτεταμένη ήταν η χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκατέσσερα άτομα. Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να κατευθυνθεί προς την περιοχή όπου γινόταν η τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Τα άτομα προσπάθησαν να περάσουν από το βουνό για να αποφύγουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές, από την πλευρά τους, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Νωρίτερα, δεκάδες λεωφορεία έφτασαν στην περιοχή. Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου.

Κρατούσαν γαλανόλευκες σημαίες στα χέρια και φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Λίγο μετά τις 15.00 τα λεωφορεία και ο κόσμος αποχώρησαν από την περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.