Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η μυστική συνάντηση που «σκοτεινιάζει» το μέλλον της Τουρκίας – Αρχίζουν βαριά «όργανα» για τους γείτονες


Οι Τούρκοι, κατά τα φαινόμενα οδηγούνται σε γεωπολιτική απομόνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα πάνω σε θέματα Μέσης Ανατολής «Middle East Eye», αναφέρει πως σε συνάντηση του Αρχηγού της Mossad, Yossi Cohen, με αξιωματούχους από την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ, αποφασίστηκε πως η μεγαλύτερη απειλή στην περιοχή δεν είναι το Ιράν, αλλά η Τουρκία, συζητώντας σχέδια, προκειμένου να μειώσουν την επιρροή της. Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Στην συνάντηση ο Cohen φέρεται να είπε: «Η δύναμη του Ιράν είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή έρχεται από την Τουρκία.

Όπως υπαγορεύει λοιπόν το ρεπορτάζ, συμφώνησαν ότι η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμα και από το Ιράν, συζητώντας σχέδια για την αντιμετώπισή της στην Συρία.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε να στηριχθούν οι Κούρδοι κατά της τουρκικής απειλής στην Βόρεια Συρία, αλλά και ενδυναμωθούν οι σχέσεις και με τους Κούρδους του Ιράκ και γιατί όχι και της
Τουρκίας.

Πέραν τούτου, κατέληξαν σε συμφωνία εκπόνησης σχεδίου με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, εις βάρος των Τούρκων

Η Σαουδική Αραβία δεν επιθυμεί να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την κίνηση, αλλά συμφωνεί πως πρέπει να στηριχθεί ο Άσαντ, προκειμένου να αποδυναμωθεί η Τουρκία.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, δεν έχει απευθείας επαφές τον Σύρο Πρόεδρο, αλλά έχει ήδη χρησιμοποιήσει Χριστιανούς και Αλεβίτες επιχειρηματίες της Συρίας για να τον προσεγγίσει.

Η είδηση είναι πάρα πολύ σημαντική και οφείλουμε να της δώσουμε μεγάλη προσοχή, καθώς η Τουρκία δείχνει να μένει μόνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πόσο μάλλον όταν Ρώσοι και Αμερικανοί βρίσκονται, εξίσου απέναντί τους, επηρεάζοντας προφανώς και τις υπόλοιπες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.