Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Γιατί η Ρωσία “αξίζει” έναν Βλαδίμηρο και εμείς όχι ;

Από τον Δεκέμβριο του 1999 που ο Βλαδίμηρος Πούτιν παρέλαβε την εξουσία,δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποια ήταν η Θέση της Ρωσίας και ποια είναι σήμερα.

Δεν χρειάζεται αναλύσεις επί αναλύσεων για να δούμε ότι η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι μία υπερδύναμη παρόμοια και κατά πολύ πιο ανώτερη του παρελθόντος .

Η οποία όχι απλά στην γεωστρατηγική σκακιέρα είναι το αντίπαλο δέος ,έχοντας δημιουργήσει το δικό της “μπλοκ” χωρών και δυνάμεων .

Αλλά και σε “Πνευματικό ” επίπεδο είναι το αντί ΑμερικανοΕβραικό που έχει και τας Ευρώπας μέσα δέος .

Δεν έχω τις γνώσεις ,αλλά ούτε και είναι χρήσιμο να κάνω “συρραφή” δημοσιευμάτων μέσω του “big brother google” να αρχίσω να παραθέτω , στατιστικά ή στοιχεία .Για να επιβεβαιώσουμε την κοινή ομολογία .
Το χρήσιμο όμως είναι να καταλάβουμε όμως όλοι ποιος είναι ο “λόγος ” που η Ρωσία άλλα και όλος ο ‘Ορθόδοξος” κόσμος να αξίζει και να “χαίρεται” έναν τέτοιο “χαρισματικό ” ηγέτη .

Πρώτα από όλα είναι “Ορθόδοξος Χριστιανός ” που βαπτίστηκε στα δύσκολα χρόνια κρυφά από την μητέρα του .Με πίστη και ευλάβεια την οποία και έχει αποδείξει και ίσως ξέρει μέσα του ,ότι τα συμφέροντα της Ρωσίας είναι και συμφέροντα δηλαδή το “Θέλημα” του “Τριαδικού Θεού” που σαν λαοί πιστεύουμε. Άρα όποιος λέει “ποιος Ορθόδοξος μωρέ τα συμφέροντα της Ρωσίας το νοιάζουν ..” Μήπως αυτά συμπίπτουν ;

Με επισκέψεις στο Άγιο Όρος για. να πάρει ευλογία ,ενώ οι άθεοι βλέπουν συμφέροντα ,γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η δύναμη του Θεού.

‘Χαρισματικός ” ηγέτης ,μόνο η λέξη χαρισ-ματικος μας δείχνει να καταλάβουμε .

Εμείς που δεν βλέπουμε τα πράγματα τυχαία σε αυτό τον κόσμο και ότι υπάρχει “Πνευματική ισορροπία και νόμοι ” που μας διέπουν .

Ότι αυτός ο άνθρωπος είναι φορτωμένος με την “Χάρη” του Θεού .Του Θεού της “Ορθοδοξίας ” μας ,της πίστης μας και είναι αυτός που θα εκπληρώσει τα μελλούμενα .
Η Ρωσία πριν φτάσει σε αυτόν πέρασε και αυτή διάφορα με την αθεΐα και το “κυνήγι” της πίστης αλλά

Αν απορείτε γιατί αξίζει έναν τέτοιο ηγέτη ,να γιατί

Πριν όταν η Ρωσία κατέρρεε συνέβαινε αυτό
Το κύμα των διωγμών αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Χιλιάδες κληρικοί και λαϊκοί χριστιανοί βρήκαν το θάνατο, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, ενώ αμέτρητοι ναοί και μοναστήρια έκλεισαν. Στις τραγικές αυτές στιγμές η μόνη ελπίδα των χριστιανών ήταν η πτώση των μπολσεβίκων. Έτσι εξηγείται και δικαιολογείται η εύνοια της Εκκλησίας προς το «λευκό στρατό», ή την κυβέρνηση του Κολτσάκ, στη βόρεια Ρωσία, πράγμα που αποτέλεσε την αφορμή για να εξοντωθούν, όπως θα δούμε, αμέτρητοι ιερείς και χριστιανοί.

Οι Ρώσοι όμως παρ όλους τους διωγμούς δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται και να αναδεικνύουν Νεομάρτυρες και ομολογητές ,Αγίους που στήριζαν τον λαό

(Άγιος Σεραφείμ Σάρωφ 1759-1833)

“Πρέπει να προσευχόμαστε. Βλέπω να ‘ρχονται στον ορίζοντα της Ρωσίας βαριά μαύρα σύννεφα.
Το σκάφος της ορθόδοξης Ρωσίας θα περάσει τρικυμίες.
Όμως με τη βοήθεια του Θεού τα κύματα θα ησυχάσουν και το σκάφος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του».

«Μετά από μερικά χρόνια θ’ αρχίσει μια περίοδος πολύ σκοτεινή. Ο ρωσικός λαός θα υποστεί πολλές συμφορές. Αμέτρητοι Ρώσοι θα διασκορπιστούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα χυθούν ποταμοί αιμάτων.

Η ζωή θα ‘ναι σύντομη και οι Άγγελοι δεν θα προλαβαίνουν να μαζεύουν τις ψυχές. Όλα αυτά θα τα επιτρέψει ο Θεός για να καθαρίσει και να εξαγνίσει το ρωσικό λαό. Να προετοιμάζεστε με προσευχή και μετάνοια».

Όμως σήμερα με την βοήθεια του “Τριαδικού Θεού” αξίζουν έναν Βλαδίμηρο γιατί .
Το 78% των Ρώσων είναι Χριστιανοί. Το 72% ανήκουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία έχει πανίσχυρες εξουσίες στον κοινωνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Ένα 1,9% είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι άλλων εκκλησιών,το 3,1% ανήκουν στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και ένα 2,1% είναι Προτεστάντες ή άλλο χριστιανικό δόγμα. Το Ισλάμ είναι η θρησκεία ενός 9,5%(το 7,0% Σουνίτες και το 2,5% Σιίτες). Ο Ιουδαϊσμός είναι θρησκεία του 3,5% των Ρώσων. Επιπλέον τον Βουδισμό ασπάζεται το 4% του πληθυσμού. Το 4,5% πιστεύει σε αυτόχθονες θρησκείες ενώ άθεοι δεν καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αν και σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες η αθεΐα μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ακολουθεί συνεχόμενα μεγάλη καθοδική πορεία.

Γιατί Έλληνες αδέλφια μου , αυτοί έχουν πίστη στον Θεό και δεν τον ξέχασαν .Ο Θεός τους “δώρησε” ένα ηγέτη κάτι που θα κάνει και σε εμάς ,σύμφωνα με τις “προρρήσεις” . Ελπίζω να μην χρειαστεί ο “μεγάλος σεισμός ” και ο “πόλεμος” για να γίνουμε πάλι “πιστοί” να ενωθούμε και να πάρουμε κάτι καλύτερο από “αυτό” που έχουμε σε “κυβερνήτη” τώρα … ( δηλαδή άθεο κυβερνήτη από τα Lidl… )

Να ξεκουμπιστούν και οι δικοί μας “μπολσεβίκοι”, που τους έφερε η απιστία μας ,δεν ήρθαν μόνοι τους ..

Γυρίστε στην Εκκλησία αφήστε οποιαδήποτε δικαιολογία ,για να ξεφύγουμε από τα χειρότερα . Μπείτε στον ” Καλό Αγώνα” επιτέλους

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.