Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ρωσική κίνηση ματ στη Συρία!


Το λιμάνι Ταρτούς στη Συρία θα παραδοθεί για μίσθωση στη Ρωσία για 49 χρόνια κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. θα χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς και υλικοτεχνικούς σκοπούς, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Γιούρι Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους το Σάββατο μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.

“Το κρίσιμο ζήτημα, το οποίο πρέπει να δώσει μια θετική δυναμική για την ανάπτυξη, είναι το θέμα της χρήσης του λιμανιού του Ταρτούς. Το ταξίδι μου [στη Συρία] έχει ενισχύσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το ζήτημα και ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα και ότι το λιμάνι του Ταρτούς θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο Μπορίσοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε επίσης αισιόδοξος πως η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε θετική δυναμική στο αμοιβαίο εμπόριο και ότι «πρωτίστως θα ωφελήσει τη συριακή οικονομία».
Ο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι επίσης συμπρόεδρος της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Συρίας, βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στη Συρία.
Η πρωτοβουλία που αφορά το λιμάνι δεν είναι το μόνο φιλόδοξο κοινό σχέδιο της Συρίας και της Ρωσίας. 

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο κ. Imad Sabuni, επικεφαλής της Συριακής Επιτροπής Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, αποκάλυψε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ρωσικές εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα αεροδρόμιο στην παράκτια πόλη Tartus της Συρίας, καθώς και μια κοινή μονάδα παραγωγής εμβολίων στο πλαίσιο συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια συνόδου διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.