Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Βόμβα ΝΑΤΟ κατά Τουρκίας: "Ή δεν αγοράζετε τους S-400 ή φεύγετε από τη Συμμαχία"


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να "κάνει περισσότερα" για να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, σε ομιλία του με την ευκαιρία της 70ής επετείου του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Από την Ουάσιγκτον, ο Πενς είπε πως είναι "απαράδεκτο" που το Βερολίνο δεν γυρίζει την πλάτη στον Nord Stream 2, το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Παράλληλα ο Μάικλ Πενς έριξε τα βέλη του προς την Τουρκία καλώντας τον Τσαβούσογλου "να διαλέξει αν η χώρα θα μείνει στη συμμαχία ή αν θα προχωρήσει στην αγορά των S-400".

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά το "πάγωμα" των παραδόσεων F-35 στην Τουρκία.
"Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει. Θα μείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να ρισκάρει την ασφάλεια του Βορειοατλαντικού Συμφώνου προχωρώντας σε τόσο απερίσκεπτες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;", δήλωσε ο Πενς. 
 
Η dailysabah γράφει την ίδια ώρα πως ο Ερντογάν αρνείται να κάνει πίσω στη συμφωνία του με τη Ρωσία.

Νιώθω απίθανα συναισθήματα για τη Γερμανία, όμως δεν πληρώνουν όσα υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πληρώνουν Τη «θεαματική άνοδο» των στρατιωτικών δαπανών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ χαιρέτισε άλλωστε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιρώντας ωστόσο τη Γερμανία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.