Όταν αναζητάμε μία διεύθυνση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, συνήθως μπαίνουμε στους χάρτες της Google και το βρίσκουμε σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάτι ανάλογο μπορούμε να επιτύχουμε πλέον και με το φαγητό.
Ο λόγος για το διαδραστικό χάρτη που βρίσκουμε στο site Taste Atlas και μας φέρνει όλο τον κόσμο στο πιάτο. Για την ακρίβεια, το Taste Atlas είναι ένα γαστρονομικό site, που στόχο έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο.
Μέχρι σήμερα, φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, που περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα θα δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.
Ο χάρτης των ελληνικών προϊόντων
Η πρώτη μας αναζήτηση στο TasteAtlas ήταν φυσικά η Ελλάδα, για να δούμε τι προτείνει ο χάρτης να δοκιμάσουν όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξεκινώντας από το βορρά, το site προτείνει στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ελαιόλαδο Θάσου και μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, η Νάουσα έχει ως σήμα της το κρασί, η Aράχωβα τη φορμαέλα και η Αθήνα τη φέτα. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο γραβιέρα, στη Σαντορίνη ντοματοκεφτέδες και στην Κρήτη τυριά.
Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, ξεπηδούν αμέσως περισσότερα τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα το μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν καθώς και να δουν που μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.
Ο λόγος για το διαδραστικό χάρτη που βρίσκουμε στο site Taste Atlas και μας φέρνει όλο τον κόσμο στο πιάτο. Για την ακρίβεια, το Taste Atlas είναι ένα γαστρονομικό site, που στόχο έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο.
Μέχρι σήμερα, φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, που περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα θα δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.
Ο χάρτης των ελληνικών προϊόντων
Η πρώτη μας αναζήτηση στο TasteAtlas ήταν φυσικά η Ελλάδα, για να δούμε τι προτείνει ο χάρτης να δοκιμάσουν όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξεκινώντας από το βορρά, το site προτείνει στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ελαιόλαδο Θάσου και μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, η Νάουσα έχει ως σήμα της το κρασί, η Aράχωβα τη φορμαέλα και η Αθήνα τη φέτα. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο γραβιέρα, στη Σαντορίνη ντοματοκεφτέδες και στην Κρήτη τυριά.
Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, ξεπηδούν αμέσως περισσότερα τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα το μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν καθώς και να δουν που μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.
Περιηγηθείτε στον χάρτη... Ε Δ Ω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.