Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεχάστε τους υδρογονάνθρακες: Εκεί θα γίνει το παιχνίδι


Του Γιώργου Φαρμάκη

Ξεχάστε τους υδρογονάνθρακες!
Το νέο παιχνίδι ξεκίνησε στο διάστημα. Ο αγώνας των υπερδυνάμεων έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Γης. Σε λίγο καιρό με το φυσικό αέριο και με το πετρέλαιο θα ασχολούνται οι μικρές χώρες που έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά.

Ρώσοι και Αμερικάνοι ήδη ψάχνουν πόρους στο διάστημα και αν δει κανείς τα νέα, μάλλον έχουν βρει ήδη και θα διαβάσετε αμέσως πως το ξέρουμε αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες μεταδώσαμε αυτή την είδηση:

Ο Τραμπ δημιούργησε την SPACECOM, η οποία είναι η 11η διοίκηση του Πενταγώνου. Είναι η νέα διαστημική στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ.


Η Μόσχα έδωσε την δική της απάντηση την ίδια μέρα:
(Ο κόσμος) «κινείται σε αυτή την κατεύθυνση αργά αλλά σίγουρα. Κανένας στη Roscosmos δεν έχει ψευδαισθήσεις γι’ αυτό» είπε εκπρόσωπος της Roscosmos, αναφερόμενος στην στρατιωτικοποίηση του διαστήματος.

Ορίστε λοιπόν η απόδειξη, για το ότι οι δύο υπερδυνάμεις έχουν βρει πόρους στο διάστημα. Για αυτό τον λόγο ΡΩΣΙΑ και ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει διαστημικές στρατιωτικές δυνάμεις. Λεφτά για κάτι τέτοιο, κανένας δεν δίνει για πλάκα ή για ένα καπρίτσιο.

Στο παιχνίδι έχουν μπει και οι Ιάπωνες αλλά και οι Κινέζοι. Οι μεν ετοιμάζουν έναν δορυφόρο που «καταστρέφει» τους αντίπαλους (δορυφόρους) και οι δε ήδη έχουν θέσει σε τροχιά δορυφόρο που διαθέτει ρομποτικό χέρι, το οποίο καταστρέφει τους εχθρικούς δορυφόρους. Τουλάχιστον αυτό εικάζει το Τόκιο.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.