Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Κατάπιαν τον τσαμπουκά τους οι Τούρκοι – Δεν έβγαλαν το στόλο τους στο Καστελλόριζο


Ο λαός μας λέει σοφά ότι και ο… Άγιος φοβερά θέλει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα που ο απέναντι δεν είναι Άγιος τότε η φοβέρα πιάνει πιο εύκολα. Τελικά η Τουρκία έκανε πίσω και κατάπιε τον τσαμπουκά, που ετοίμαζε για σήμερα νότια του Καστελλόριζου. Η αποφασιστική στάση της Αθήνας έκανε τους Τούρκους σε αυτή τη φάση να μαζέψουν τον στόλο τους και να μην προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο τουλάχιστον σε αυτήν την φάση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει για σήμερα άσκηση δεσμεύοντας παράνομα περιοχή για τον σκοπό αυτό νότια του Καστελλόριζου σε σημείο που παραπέμπει στην τουρκική θεώρηση για διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου. 

Οι δυο NAVTEX 
 
Μετά από πολύ καιρό υπήρξε αντίδραση της Αθήνας και ακύρωση της τουρκικής καθώς με την Αναγγελία 1281/2019 οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι: 

«Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 0943/19 που εκπέμπεται από τον Σταθμό NAVTEX της Αττάλειας και αφορά άσκηση Ναυτικού μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο Σταθμό. Ο μόνος εξουσιοδοτημένος Σταθμός NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για την συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Σταθμός NAVTEX Ηρακλείου, εγκεκριμένος από τον IMO και IHO. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία με δυο NAVTEX (0964/19 και 0961/19) που εξέδωσε χθες το απόγευμα από την μια δηλώνει ότι η δική της Αναγγελία για την πραγματοποίηση άσκησης είναι έγκυρη και συνεχίζει να ισχύει και ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς εκδόθηκε από «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό». Και επιμένει ότι για την περιοχή αυτή νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στον Σταθμό της Αττάλειας.

Τελικά μαζεύτηκαν σε αυτήν την φάση και δεν θέλησαν να αναμετρηθούν με το στόλο μας που πάντως παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.