Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλαγή δεδομένων για Ελλάδα και Τουρκία – Τι αποφάσισε η Εθνική Δεξιά – Έτοιμη για δράση η Ρωσία

Όλες οι εξελίξεις μόνο στο el.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, αυτή την στιγμή η παγκόσμια αντιπαράθεση αφορά δύο βασικά κέντρα εξουσία στον πλανήτη.

Εθνική Δεξιά: Πούτιν, Τραμπ και σύμμαχοι (βλ. Βραζιλία και δεξιές δυνάμεις ανά την Ευρώπη και αλλού).
Νέα Τάξη: ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι

Την ώρα λοιπόν που η Ρωσία κερδίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, ο Τραμπ έχει πάρει εντολή να αφήσει το πεδίο ελεύθερο στον Πούτιν, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της Εθνικής Δεξιάς εκεί, ενώ ο ίδιος να επικεντρωθεί στο να αντιμετωπίσει εντός ΗΠΑ τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Ως εκ τούτου, ο Ν.Τραμπ αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Πούτιν, μεταξύ των άλλων, για Τουρκία και… Ελλάδα.

Όπως μεταταδίδει το Sputnik, oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτρέψει 3,6 δισ. δολάρια από στρατιωτικά κεφάλαια για βάσεις στο εξωτερικό σε κατασκευαστικά έργα στο έδαφός τους και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε σε μία έκθεσή του τα έργα που «παγώνουν».

Το έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, αποκάλυψε 127 στρατιωτικά έργα κατασκευής που έχουν παγώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για να παρέχουν χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός τείχους μήκους 175 μιλίων στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω «εισβολή» παράνομων μεταναστών στα εδάφη των ΗΠΑ.

Ο κατάλογος δείχνει ότι από την επιλογή αυτή έχουν επηρεαστεί τα υπερπόντια σχέδια των ΗΠΑ σε βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Αυτά…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.