Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

«Τρανταχτή» δικαίωση του el.gr για τα γεγονότα στην Συρία και τον Πούτιν


Πρώτο στην Ελλάδα το el.gr «είδε» τι επιδιώκεται γίνει στην Συρία...


ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ παίρνει θέση απέναντι στον τουρκικό στρατό, στην Βόρεια Συρία, έπειτα από συμφωνία που έγινε με τους Κούρδους, υπό την «σιωπηλή» αιγίδα των Ρώσων.

Στρατεύματα της Δαμασκού εισήλθαν στην πόλη-κλειδί Τελ Τάμερ, στην βορειοανατολική Συρία.
Η συριακή κυβέρνηση και οι Κούρδοι διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.

Οι κουρδικές αρχές της Συρίας αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους για την προστασία της περιοχής, προτιμώντας την συνεννόηση με τον Άσαντ από τον κίνδυνο γενοκτονίας, με τους Τούρκους να διψάνε για «αίμα».

Ο στρατηγός Μαζλούμ Αμπντί, γνωστός επίσης ως Μαζλούμ Κομπάνι, κορυφαίο στέλεχος των δυνάμεων που μάχονται τον Άσαντ, μίλησε σε επίπονο συμβιβασμό: «Ξέρουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς με την Μόσχα και τον Άσαντ. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στους συμβιβασμούς και τη γενοκτονία του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τις ζωές των ανθρώπων μας».

Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά αδυνατούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως το el.gr δικαιώνεται επακριβώς σε αυτά που έγραφε, από την στιγμή που ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στην Β.Συρία.

Η Ρωσία σπεύδει να δώσει, για μία ακόμη φορά την λύση, η οποία θα σημάνει αρχικά την συνεννόηση, μεταξύ Άσαντ και Κούρδων, αναφορικά με την επίλυση των κούρδο-συριακών διαφορών, προκειμένου να βρεθεί «λύση» σε σχέση με το πολιτικό μέλλον της Συρίας.

Ο τουρκικός κίνδυνος «στριμώχνει» τους Κούρδους, οι οποίοι ζητούν απόλυτη αυτονομία, προκειμένου να «ρίξουν», έστω προσωρινά, λίγο νερό στο κρασί τους και να συνεννοηθούν με την Δαμασκό.

(…)

Με απλά λόγια:

Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την Τουρκία, η οποία, δρα ελεγχόμενα και υπό το βλέμμα της Μόσχας, όπως είχαμε, μεταξύ άλλων, εκτιμήσει, προκειμένου να φέρει «λύση συνεννόησης» όλων των πλευρών στην Συρία, επαναφέροντας τους Κούρδους, έστω προσωρινά, στον εθνικό κορμό.

Η Συρία καλεί τους Κούρδους να ενταχθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η Τουρκία από την πλευρά της, θέλει να θωρακίσει τα νότια σύνορά της απέναντι στους Κούρδους και να έχει πρόσχημα για να στέλνει… «πρόσφυγες» στην Ελλάδα. Για την ώρα καθυστερεί η δημιουργία κουρδικού κράτους.

Οι ΗΠΑ του Τραμπ, πολιτικό-ιδεολογικού συμμάχου του Πούτιν (τους συνδέει ο κοινός εχθρός της Νέας Τάξης – Βαθύ Κράτος ΗΠΑ), παριστάνοντας ότι αποχωρούν από την Συρία, ανοίγουν τον δρόμο στην Μόσχα για να επιβάλλει την πολιτική της, στην εν λόγω χώρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, μετά την συμφωνία Κούρδων-Σύριων σε ρωσική στρατιωτική βάση, καθώς πίσω από τον Άσαντ στέκεται ξεκάθαρα Η ΜΟΣΧΑ

Η Ρωσία παρουσιάζεται ως η υπερδύναμη που θα δώσει την λύση, ανεβάζοντας κατακόρυφα το γεωπολιτικό της προφίλ.

Σε μια προσπάθεια να φέρει τους Κούρδους κοντά στον Ασαντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία έχει ανάγκη από ένα Σύνταγμα που θα καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας και θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Μάλιστα η Μόσχα στοχεύει ακόμα ψηλότερα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya TV ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν «ρόλο-κλειδί» σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

Η Ρωσία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα Ιεροσόλυμα, εκ μέρους της Εθνικής Δεξιάς, η οποία, όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, συνιστά αντίβαρο στην αριστερόστροφη παγκοσμιοποίηση (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.).

Με τον Πούτιν να έχει αναλάβει την επιτυχή κάθαρση κατά των δυτικοκίνητων ισλαμιστών στην Συρία, (…) ενδεχόμενα εμφανιστεί ως «αγγελιοφόρος» της ειρήνης, λαμβάνοντας για την Ρωσία και δη για την Εθνική Δεξιά πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος των Ιεροσολύμων.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανήκει εξίσου στο στρατόπεδο της Εθνικής Δεξιάς, προτιμά να εδραιώσει την εξουσία του στο εσωτερικό των ΗΠΑ από το να δράσουν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κούρδους απέναντι στους Τούρκους, αφήνοντας στην Ρωσία άπλετο χώρο δράσης στην Μέση Ανατολή:

«Δεν μπορεί να ξοδεύουμε τρισεκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες ζωές για να φυλάμε τα σύνορα των άλλων, την ώρα που στην πατρίδα δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα δικά μας!», είπε.

Εν κατακλείδι η Εθνική Δεξιά:
 
Επικεντρώνει τον Τραμπ στην διευθέτηση των εσωτερικών προβλημάτων των ΗΠΑ, τα οποία δημιουργούν οι δυνάμεις του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι κτλ.).
Εν απουσία των ΗΠΑ στην Συρία και γενικά στην Μέση Ανατολή, λαμβάνει μέσω της Ρωσίας πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση των όποιων προβλημάτων στην περιοχή, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την διαμάχη Εβραίων και Παλαιστίνιων για τα Ιεροσόλυμα.

Αυτά… Αναμένουμε την όποια αντίδραση της Νέας Τάξης, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τα σχέδια της Μόσχας. Αν υπάρξει…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.