Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Η καλύτερη ομιλία που ακούστηκε ποτέ για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα


«Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να ξεπληρώσει το χρέος της, εμείς όμως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπληρώσουμε όσα χρωστάμε σ’ αυτήν». 

Ο Στίβεν Τζον Φράι διάσημος Βρετανός ηθοποιός, αρθρογράφος, stand up comedian, συγγραφέας, τηλεπαρουσιαστής και σκηνοθέτης, πολύ δημοφιλής και στην δική μας χώρα, ως Μέλχετ απ την πολιτικότατη και ευφυέστατη τηλεοπτική σειρά «Μαύρη Οχιά» αλλά και απ το αμερικανικό «Bones». Ο καλλιτέχνης αυτός λοιπόν, έχει αρκετές φορές τοποθετηθεί, κυρίως γράφοντας για την επιτακτική ανάγκη του να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πρόσφατα στα social media έκανε αίσθηση η ομιλία του για τον οργανισμό Intelligence, που ανοίγει διάλογο για θέματα επικαιρότητας στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Φράι στέκεται απέναντι στην βρετανική κοινή γνώμη και μιλά καταιγιστικά, με επιχειρήματα και πάθος όχι μόνο για την «κτηνωδία» του να μην επιστέφονται τα κλεμμένα γλυπτά αλλά και για την αφοσίωση του στην Ελλάδα του παρελθόντος και του σήμερα που αγωνίζεται να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Πιο δριμύς από κάθε ελληνικό πολιτικό, με πάθος σαν αυτό, το απόλυτα δικαιολογημένο, της Ελληνίδας ομότεχνης του Μελίνας Μερκούρη, κολλάει στον τοίχο κάθε αντιρρησία της θέσης του με ένα οπλοστάσιο καλομελετημένο, ιστορικά τοποθετημένου και δικαίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.