Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Τα 7 γιγάντια παροπλισμένα πλωτά γεωτρύπανα στον κόλπο της Ελευσίνας.


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά πλωτά γεωτρύπανα βρίσκονται στον Κόλπο της Ελευσίνας. Πρόκειται για παροπλισμένα γεωτρύπανα της εταιρείας Ocean Rig.

Σε πάρκινγκ παλαιών πλωτών γεωτρύπανων έχει μετατραπεί ο Κόλπος της Ελευσίνας, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε στα social media.

Κι αυτό διότι στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται συνολικά επτά πλωτά γεωτρύπανα, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία Ocean Rig.


Πρόκειται για εταιρεία υποθαλάσσιων εξορύξεων, η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Το 2018, ωστόσο, εξαγοράστηκε από την ελβετική Transocean

Τα επτά πλωτά γεωτρύπανα είναι παλαιάς τεχνολογίας και θεωρούνται παροπλισμένα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας για την παραμονή – μέχρι νεωτέρας – των γεωτρύπανων στην περιοχή.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές, οι οποίες προειδοποιούν για τον κίνδυνο της περαιτέρω επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Ελευσίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.