Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελληνική Γλώσσα σε λάθος χέρια: Αυτό που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι σήμερα


Ως ένα «σπάνιο φαινόμενο» περιέγραψε την ελληνική γλώσσα ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και καθηγητής, Ιωάννης Καζάζης.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και εορτάζεται με εκδηλώσεις στις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς, σε αλλοδαπά πανεπιστημιακά ιδρύματα με έδρες ελληνικών σπουδών και σε σχολές και άλλους φορείς εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ανέφερε ότι «Η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο -και ποσοτικά και ποιοτικά».

Πράγματι τα Ελληνικά έχουν στολίσει με τις λέξεις τους την παγκόσμια επιστημονική γλώσσα. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί επιστημονικά χωρίς τους Ελληνικούς όρους.

Ωστόσο είναι και κάτι που ίσως να μην είχαμε σκεφτεί.

Η Ελληνική γλώσσα δίνει κύρος και αποκαλύπτει μεγάλα μυστικά της ανθρωπότητας, καθώς τα σημαντικότερα ιστορικά κείμενα είναι γραμμένα σε αυτήν. Κάποιοι θέλησαν να εξαφανίσουν την Ελληνική Γλώσσα. Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν τα κατάφεραν καθώς Έλληνες, ελληνογενείς και φιλέλληνες την αναδεικνύουν καθημερινά. Στην Ελλάδα, λόγω της εξάπλωσης των greeklish αλλά και της αντεθνικής λογικής, η οποία φτωχαίνει την γλώσσα μας καθημερινά (προσπάθεια μη διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, απλοποίηση της γλώσσας κ.α.) το να γνωρίζει κανείς σωστά Ελληνικά αποτελεί σπάνιο προσόν.

Η γλώσσα μας, όμως, εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να αρέσει. Μήπως λοιπόν οι λεγόμενοι διεθνιστές, οι οποίοι μέσω τον πολιτικοοικονομικών τους οίκων και των ΜΚΟ, αξιολογούν κυβερνήσεις και κράτη, χρησιμοποιήσουν τα Ελληνικά ως επίσημη επιστημονική γλώσσα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα σπεύσει να σώσει τον πλανήτη από την «οικονομική, πολιτική και περιβαλλοντική κρίση»;

Μήπως Έλληνες επιστήμονες και πολιτικοί θα βρεθούν σε παγκόσμιες θέσεις κλειδιά, προκειμένου αυτός ο απείθαρχος αυτός λαός, εντός και εκτός συνόρων, που διαρκώς αμφισβητεί την εξουσία, πειστεί να την ακολουθήσει, αν διαπιστώσει ότι εκείνη αποθεώνει τον πολιτισμό του;

Θα δούμε! Το καθετί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο προς όφελος των ανθρώπων, όσο και εις βάρος τους. Αυτό συνιστά έναν ασάλευτο κανόνα.

Είναι επιτυχία πάντως που Έλληνες εντός επικρατείας αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά πως οι ξένοι σέβονται τα Ελληνικά και δηλώνουν ότι πλέον προσπαθούν περισσότερο να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με αγγλικούς, όπως συνήθιζαν πιο παλιά, βάζοντας σιγά-σιγά τέλος στα greeklish.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.