Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Μεσογαίας σε Κεραμέως: ''Το Σοβιετικό καθεστώς δεν απαγόρευσε την λατρεία! Η Κυβέρνηση μας το έκανε!''


Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο, αφορμή της επιστολής υπήρξε υπογραφή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) από την Υπουργό Παιδείας.

Ο Σεβασμιώτατος στην επίστολή του ξεκαθαρίζει ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σκέψεις που ακουλουθούν εκφράζουν την κοινή λογική και τα αισθήματα πολλών συμπολιτών μας.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Παιδείας και προς την Κυβέρνηση, για όσα κάνουν και αφορούν την προστασία και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος εξηγεί ότι η παρέμβασή του, είναι γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει προσωπικά στην καλύτερη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία.

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία όμως φέρει την δική σας υπογραφή, παραβιάζει τα όσα διακηρύττονται περί των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας» - τονίζει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο Μητροπολίτης Μεσογαίας, υπογραμμίζει ότι «η απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία.»

«Το σοβιετικό καθεστώς πολεμήσε την θρησκευτικότητα, έδιωξε την Εκκλησία, γκρέμισε ναούς, εξόντωσε κληρικούς, δεν απαγόρευσε όμως την λατρεία κεκλεισμένων των θυρών. Η κυβέρνηση μας το έκανε!» προσθέτει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσογαίας.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρει ότι "σε καμμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λατρείας, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις σλαβικές χώρες, ούτε στην Κορέα, όπου εκεί το θέμα το ρύθμισαν οι αρμόδιες Εκκλησίες."

η επιστολή του Μεσογαίας... Ε Δ Ω
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.