Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Πούτιν στην παγκόσμια ελίτ – Δεν τον «γονατίζει» ούτε η πανδημία


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS, απέφυγε να απαντήσει σε σχέση με το αν θα εξακολουθήσει να είναι στην προεδρία της Ρωσίας μετά το 2024.

«Δεν ξέρω, θα δούμε. Έχω ακόμα πολύ χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Οι περιβόητες ελίτ είναι σίγουρα νευρικές», του είπε ο δημοσιογράφος.

«Το βλέπω, το κατανοώ. Ναι, οι ελίτ ίσως είναι νευρικές», υπογράμμισε ο «Τσάρος».

Και πώς να μην είναι νευρικές, όταν οι εγχώριες αλλά και οι διεθνείς ελίτ σκέφτονται το ενδεχόμενα να έχουν και μετά το 2024, απέναντί τους τον ηγέτη της Ρωσίας.

Αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι πως μετά την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου), και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) ενέκρινε σε συνεδρίαση της ολομέλειάς του, με 160 ψήφους υπέρ, 1 κατά και τρεις αποχές, τις συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον πρόεδρο Πούτιν να ξαναθέσει υποψηφιότητα το 2024.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο θα αποστείλει τον νόμο στα κοινοβούλια των περιφερειών. Εάν ο νόμος με τις συνταγματικές αλλαγές εγκριθεί από τα δύο τρίτα των περιφερειακών κοινοβουλίων, ο Ρώσος πρόεδρος θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί για τις διατάξεις του νόμου πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.

Εκτός των άλλων το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πρέπει με απόφαση του να επικυρώσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που θα γίνουν στα κοινοβούλια των περιφερειών. Για τον σκοπό αυτό, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 14 Μαρτίου , εφόσον τα κοινοβούλια των περιφερειών θα έχουν ήδη λάβει την δική τους απόφαση σχετικά με τον νόμο.

Οι συνταγματικές αλλαγές που επιτρέπουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024 και να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, τις οποίες ενέκρινε σήμερα η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και εν συνεχεία το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), προκάλεσαν την ικανοποίηση μεταξύ των υποστηρικτών του Πούτιν και τις αντιδράσεις της διεθνιστικής αντιπολίτευσης που καταγγέλλει «πραξικόπημα».

Ο Πούτιν, ωστόσο, δεν δείχνει να πτοείται και στέλνει το δικό του μήνυμα!
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.