Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τι δεν είπαν για την Αγιά Σοφιά και τον Ερντογάν


Ο κόσμος καίγεται η Τουρκία στριμώχνετε διπλωματικά και στρατιωτικά και εσύ my Führer Ταγίπ ξαφνικά αποφασίζεις πως η Αγιά Σοφιά είναι… τζαμί;;;

Ποιο κύκλο παρακολουθούμε της τουρκικής σειράς που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Ο αφρων πρόεδρος και η εκκλησία που έγινε τζαμί»;

Σε ποιο επεισόδιο είμαστε;

Το είπες τόσες πολλές φορές που φαίνεται το πίστεψες και ο ίδιος λες και η τύχη της Αγιας Σοφιάς είναι στα χέρια σου..!

Διότι θυμόμαστε τις προθέσεις σου my Führer, μέσα από τις δηλώσεις που κατά διαστήματα που έκανες και το ανέφερες με κάθε ευκαιρία ότι……η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί… η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί..!

Μy Führer Ταγίπ, δεν εξαρτάται η τύχη του ναού της Σοφίας από την απόφαση σου…. η δική σου τύχη και παρουσία εξαρτάται απο αυτη την αποφαση και θα καταλαβεις πιο κάτω τι θέλω να πω.

Να σημειώσω εδώ ότι διάβασα μερικές αναλύσεις των ελληνικών ΜΜΕ. Μερικές των διεθνών ΜΜΕ…πολιτικοί, διεθνολόγοι…δημοσιογράφοι όλοι ηθελαν να αποκρυπτογραφήσουν την κίνηση του Ερντογάν.

Κοίτα τι λένε:

Ότι η απειλή μετατροπής του ναού(«ελληνικά» ΜΜΕ τον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας τον αποκαλούν… μουσείο αλλά θα έρθει και η ώρα σας «ελληνικά» ΜΜΕ) σε τζαμί είναι ένα όπλο της Τουρκίας που χρησιμοποιείτε στην διεθνή διπλωματία όταν χρειάζεται.

Ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετα τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τις επιπτώσεις της Πανδημίας.

Άλλοι αναφέρουν ότι ξεκάθαρα ότι ο Ερντογαν αναζητά πολιτική αποδοχή από τον τουρκικό λαό.

Άλλοι είπαν ότι θέλει να είναι ο ηγέτης χαλίφης της ισλαμικής κοινότητας. Κλπ. Κλπ. Κλπ.

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά με τρομάζει όταν η επίσημη και δημόσια πένα δεν προσπαθεί ή δεν ρισκάρει να ψάξει να δει πιο πέρα..αν υπάρχουν μαύρες τρύπες..!(η δουλεία μου ήταν να εντοπίζω τις μαύρες τρύπες του συστήματος σε εναν κοσμο που κανεις δεν σε πληρωνει για να λες την αληθεια παρά μονο για να την κρυβεις)

Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, αυτό το κομφούζιο στις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία πολλοί το αποδίδουν στα πετρελαϊκά συμφέροντα ή στα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στις περιοχές.

Αυτή την στιγμή έχω την εικόνα ότι οι αναλυτές δημοσιογράφοι κλπ. αυτά που τους δίνουν αυτά αναλύουν και δεν πάνε πιο πέρα.

Αρκούνται σε καλουπομένες αναλύσεις ανωτέρων ιδρυμάτων εκπαίδευσης που πιο πολύ μπερδεύουν τους αναγνώστες.

Για την ώρα, οι αφορμές περιορίζονται σε περιφερειακά ζητήματα και όχι στο κεντρικό ζήτημα που είναι η επέκταση του Ισραηλ σε Ανατολή και Δύση, το κάψιμο της συμφωνιας των Σεβρών που μιλαει για Ιραν και Τουρκια και η εφαρμογή της ψηφιακής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όπως θα δεις παρακάτω γίνεται μια μάχη πληροφορίας που δεν φαίνονται τα αληθινά κίνητρα της διαμάχης. Οι πολιτικοί ηγέτες, οι κυβερνήσεις γενικά οι εμπλεκόμενοι στις γεωπολιτικές- στρατηγικές υποθέσεις παρατηρώ ότι δεν λένε τι ακριβώς συμβαίνει. Δηλαδή η διπλωματικές-στρατιωτικές-πολιτικές κινήσεις που γίνονται έχουν άλλες αφορμές και άλλα κίνητρα πέρα από τα αληθινα.

Αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα τώρα, στο γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί.

Λοιπον….
Αν αμφισβητείται το καθεστώς της Αγιας Σοφιάς από διεθνής οργανισμούς όπως η UNESCO, από Αμερικάνους Αξιωματούχους όπως ο Πομπέο, από θρησκευτικούς ηγέτες όπως ο Ρώσος Πατριάρχης… αργότερα φίλε θα αμφισβητηθεί και το καθεστώς στα Στενά του Βοσπόρου…!

Αυτή είναι η απάντησηπου έχω, σε μια μικρή παράγραφο.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν που κανείς δεν έδωσε σημασία:

«Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της χώρας μας για το θέμα της Αγίας Σοφίας αποτελούν απευθείας επίθεση εναντίον των…. κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Δες τι κρύβετε στην δήλωση του Τούρκου προέδρου κάτι που περίμενα να γράψουν όλοι αυτοί που πληρώνονται για να μας ενημερώνουν :

Η Τουρκία λέει ότι, «αν τώρα στην χώρα μας δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον Ναό σε τζαμί, αφού είναι δικός μας και εμείς τον κατακτήσαμε και εσείς Δυτικοί μας το επιτρέψατε, αν δηλαδή αμφισβητείτε το καθεστώς λειτουργίας του Ναού που μας ανήκει και που στέκει στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της Τουρκίας(!!!), τότε αύριο…μεθαυριο.. θα αμφισβητήσετε και την κυριαρχία μας στα Στενά(!!!!!), θα αμφισβητήσετε το καθεστώς στο πέρασμα του Βοσπόρου.»

Εχω λοιπόν την εικόνα ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Ερντογάν.

Η συνθήκη του Μοντρε, μία συνθήκη που καθορίζει το καθεστώς των Στενών, μία συνθήκη ειρήνης και ασφάλειας στο παρελθόν… η οποία επισφραγίζει και εγγυάται έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στο μέλλον.(!!)

Μετατρέποντας προκλητικά ένα Παγκόσμιο, πρώτα θρησκευτικό και μετα πολιτισμικό και ιστορικό σύμβολο μεγάλης αξίας και διεθνής εμβέλειας σε… τζαμί, εξαντλεί την κυριαρχία του στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν κυριαρχεί συμβολικά, μέσω της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στα Στενά, στα Στενά……!!

Γιατί το κάνω αυτό;;;

Γιατί μάλλον εχω καταλάβει δυο πράγματα.

Το ένα, το οποίο και το εχω καταλάβει λάθος σαν Τούρκος πρόεδρος, είναι ότι σε καιρό αταξίας η κυριαρχία μου στα Στενά είναι πλήρης και είναι υπερπολύτιμο εργαλείο διπλωματικού εκβιασμού.!! Και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί η τύχη των μπράβων και των εκβιαστών…. δεν είναι βέβαιη.

Και δεύτερον, διότι κάποιοι λοξοκοιτάζουν το Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και τις γέφυρες που συνδέουν Ανατολή και Δύση.

Όχι μόνο εχω καταλάβει σαν Τούρκος πρόεδρος ότι σχεδιάζουν εντατικά την διάλυση της Τουρκίας, όχι μόνο βλέπουμε να χάνει στρατό από άγνωστα αεροσκάφη [τα αεροσκάφη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ήταν από το διαστημόπλοιο Εντερπράιζ (Star Trek)] σε Λιβύη και Συρία αλλά ήδη ξεκινούν να μοιράζουν τα ιμάτια της.

Οι αντιδράσεις αξιωματούχων διαφορών κρατών, (δεν θα πω ονόματα Μάικ), που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ναό ή κάποιον θρησκευτικό σύνδεσμο με αυτόν ή την Ορθοδοξία, είναι οι… μνηστήρες της Πόλης.

Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία και αναμένουμε και αλλους.

Αλήθεια ποιος νοιάζεται για την Αγιά Σοφιά από τους τρεις;;;

Αυτοί οι τρεις, μαζί με τους μαύρους οργανισμούς όπως η UNESCO, κάνουν λόγο για μουσείο…για την ιστορικότητα του Ναού και ότι είναι σύμβολο…. Πολύπολιτισμικότητας και ανεξιθρησκείας.!!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

Ξέρουν την αλήθεια μα δεν την λέτε.

Ξέρετε ότι η Αγιά Σοφία είναι το σύμβολο εξάπλωσης και επικράτησης της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι δεν πρέπει να πέσει σε χέρια ελληνικά τώρα που οι Τούρκοι θα διασπαστούν.

Την θέλουν μουσείο(!!!) και όχι Ναό, γιατί σαν Ναός συμβολίζει κάτι πολύ πιο δύσκολο για αυτούς μνηστήρες της Πόλης.

Δεν συμβολίζει μόνο την διάδοση του Ευαγγελίου και της αληθινής πίστης σε όλο τον κόσμο, την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και την αναβίωση της ελληνικής «αυτοκρατορίας» αλλά ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ και ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Την αποτυχία απόπειρας εφαρμογής της στο πρόγραμμα μας.

Ενα πρόγραμμα, όταν το κατεβάζουμε στο υπολογιστή μας αν δεν ολοκληρωθεί το downloading, δηλαδή αν δεν φτάσει στο 100% και είναι π.χ. στο 70% και διακοπή η διαδικασία, είναι σαν να μην φόρτωσε ΠΟΤΕ!!

Αυτό θα πάθετε Μάικ, η εποχή σας αυτό θα πάθει, αυτό που παθαίνουμε πολλές φορές κατεβάζοντας ένα μεγάλο πρόγραμμα, εκει που περιμένουμε ώρες, παλαιότερα ημέρες..φτάνει στο 99% και κολλάει…. και ακυρώνετε η διαδικασία (και φεύγει ο υπολογιστής από το μπαλκόνι. )

Όλοι εσείς που υπηρετείτε αυτή την εποχή και εδώ στην Ελλάδα θα την δείτε, θα την δούμε μαζί να γκρεμίζεται και αυτό, θα είναι το λακκάκι από το χαμόγελο…εκεί που θα μαζεύεται το δάκρυ μας.

Αυτοί που σου είπαν my Führer Ταγίπ μην κάνεις την Αγιά Σοφία τζαμί, είναι αυτοί που κατά βάθος θέλουν να το κάνεις. Εχω την εικόνα με βάση αυτά που είπαμε πιο πάνω ότι θα το κάνεις, και ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος ή πιο μετα θα δηλώσεις την κυριαρχία σου επάνω στον Ναό και θα τον μετατρέψεις σε τζαμί.

Και τότε η αγέλη θα χρησιμοποιήσει τα ελληνοτουρκικά για να ανεβάσει την ένταση και να γίνει χρήση της Συνθήκης του Μοντρε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.