Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ουκρανία: Δημοψήφισμα στην Ντονμπάς για ένταξη στη Ρωσία


Η Ρωσία θα συμπεριλάβει την Ντονμπάς στην ομοσπονδία της ως το τέλος του τρέχοντος έτους, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Ο πρώτος πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), Αλεξάντρ Μποροντάι, ανακοίνωσε την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, εξάλλου, ο Μποροντάι τόνισε ότι de facto, η Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) βρίσκεται ήδη υπό την κυριαρχία της Ρωσίας, μένει μόνο να επανέλθουν οι θεσμοί σε κανονική λειτουργία.

«Είμαι βέβαιος ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι δημοκρατίες του Ντονάτσκ που εκ των πραγμάτων είναι ήδη μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνουν και de jure », δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ρωσικού κόμματος "Πατρίδα"/ Родина, στην Αγία Πετρούπολη.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε με δημοψήφισμα το 2014, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα διεξαχθεί επίσης μια λαϊκή ψηφοφορία στην περιοχή του Ντονμπάς και η «προσάρτηση» θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Οι ειδικοί, επίσης, πιστεύουν ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα σχόλια το θέμα, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας, η Μόσχα μπορεί να κάνει ένα τέτοιο βήμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.