Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

H σιωπηρή περικύκλωση της Τουρκίας από τη Ρωσία…..

Η Ρωσία είναι δύναμη ανορθόδοξου πολέμου μεγάλη σχολή σκέψης σε αυτό από τη Σοβιετική εποχή. Παρατηρείται μια σιωπηρή περικύκλωση της Τουρκίας από ρωσικό άνυσμα από ξηράς και θαλάσσης….
 
Aνατολικά από Ιράν πρώτου γεωστρατηγικού συμμάχου της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, στη συνέχεια από Συρία όπου η Ρωσία έχει μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και έχει βάσεις και βαρύ εξοπλισμό στο Βορρά από Αρμενία όπου είναι πρώτη γραμμή ρωσικού μετώπου άρτια επανδρωμένη από Ελλάδα και Κύπρο Νότια Ανατολικά ως και Δυτικά που σιωπηρά ανήκουν στην τελική στη δυναμική της, από τη μισή Λιβύη δυνάμεις Χαφτάρ οι Ρώσοι έφθασαν πριν τον Ερντογάν κι εκεί* ενώ στα Βαλκάνια είναι το αδιάρρηκτο σλαβικό τοίχος Σερβίας, Μαυροβουνίου,Σκοπίων, Βουλγαρίας ως επί το πλείστον ενώ στο Βορρά η εξασφάλιση της Κριμαίας κάνει την Ρωσία να έχει το απόλυτο προβάδισμα και πλεονέκτημα στη Μαύρη Θάλασσα ( υπάρχει σχετική προϊστορία σε αυτό)..

Η ρωσοτουρκική λυκοφιλία είναι αναλώσιμη καιροσκοπική και για τους 2 και αργά ή γρήγορα θα εξανεμιστεί….Η Τουρκία γιγαντώθηκε από το δυτικό παράγοντα ως αντίπαλο δέος στη Ρωσία στη μετασοβιετική εποχή αναζητώντας να σφετεριστεί και να διεισδύσει στις Δημοκρατίες του πρώην ανατολικού μπλοκ με αιχμή του δόρατος το ομόδοξο στο Καύκασο κι αλλού..

Η κίνηση με τη Συρία της Ρωσίας ήταν ιστορικό βήμα όπως και το άνοιγμα με Ιράν τα επόμενα βήματα δεν θα γίνουν αμέσως…..Oι Ρώσοι σκακιστές μελετούν άλλωστε πολύ την κάθε κίνηση πριν την πραγματοποιήσουν….

*Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας η Annegret Kramp-Karrenbauer δήλωσε χθες στη DW ότι η Λιβύη κινδυνεύει να διχοτομηθεί μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.