Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η Βουλή ψηφίζει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο




 
 
Ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή το νομοσχέδιο «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» για την επέκταση της ζώνης αυτής στα 12 ναυτικά μίλια.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχίζει στις 11:00.

Το νομοθέτημα τέθηκε χθες στην Ολομέλεια από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» και κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να λάβουν το λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά τη χθεσινή εισήγησή του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως είναι «ιδιαίτερη τιμή» για τον ίδιο να εισηγείται αυτό το νομοθέτημα και έκανε λόγο για την «πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947. Πρόκειται για μία έκταση 10.079 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εάν προσθέσει κανείς και το κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

«Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύνολο της χώρας είναι περί τα 135.0000, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της επέκτασής αυτής» είπε και διευκρίνισε πως η επέκταση δεν θα περιοριστεί μόνο στο νότιο τμήμα αλλά θα συμπεριλάβει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης.

«Όσον αφορά στην Κρήτη, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό, (σ.σ. το νησί) περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού» τόνισε, χαρακτηριστικά.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.