Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Η λαχτάρα των Ιουδαίων για «παγκόσμιο νόμισμα» – Ο Τρίτος Ναός και η «οργάνωση των 70 εθνών»

 

Αυτό ζητούν στο Ισραήλ...

Στο επίκεντρο βρίσκονται συνεχώς Εβραίοι ραβίνοι και γενικά το κράτος του Ισραήλ, καθώς καταγράφονται πρωτιές σε εμβολιασμούς με αντάλλαγμα μάλιστα δωρεάν γεύματα, αλλά και καλέσματα για προσευχή, προκειμένου να εμφανιστεί ο «παγκόσμιος μεσσίας».

Σε πολιτικό-θρησκευτικές ιστοσελίδες του Ισραήλ, μεταδίδεται και κάτι άλλο:

«Καθώς η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει με τεράστια ανεργία και πολιτική κατάρρευση, τα πολύτιμα μέταλλα ανεβαίνουν στην τιμή παράλληλα με τα κρυπτονομίσματα (ψηφιακές μονάδες). (…) Ο ραβίνος Hillel Weiss, πρώην εκπρόσωπος του Sanhedrin (εβραϊκό δικαστήριο), σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο (παγκόσμιο) νόμισμα αφιερωμένο στην ίδρυση της Δυναστείας του Δαυίδ και στην ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ. Το νόμισμα προορίζεται να είναι κάτι περισσότερο από μια συμβολική πράξη».

«Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αντιμετωπίζουν κυβερνητική κρίση. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε βασικά προβλήματα στην ίδια την έννοια του χρήματος», δηλώνει ο Ραβίνος Weiss, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη δει τις κύριες συνέπειες του κορωνοϊού» και συμπλήρωσε:

«Οι παγκόσμιες αγορές πολύτιμων μετάλλων βρίσκονται εκτός των ορίων. Σε όλη την ιστορία, οι κυβερνήσεις εξέδωσαν νομίσματα για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Όταν η πίστη στην κυβέρνηση εξασθενεί, η αξία του νομίσματος μειώνεται, ενώ η αξία των πολύτιμων μετάλλων αυξάνεται. Αυτό λοιπόν που βλέπουμε είναι ότι η εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις αποτυγχάνει και αυτό έχει κατ ‘ανάγκη αρνητικό αντίκτυπο στην αξία του νομίσματος».

Και ποια είναι η «λύση» σύμφωνα με τον Ραββίνο τόσο στην αποτυχημένη οικονομία όσο και στην έλλειψη πίστης στις κυβερνήσεις των πολιτικών;;;

Η αποκατάσταση της Δυναστείας του Δαυίδ, από τον οποία, σύμφωνα με την ισραηλινή παράδοση, θα προέλθει ο παγκόσμιος μεσσίας, με έδρα τον Τρίτο Ναό της Ιερουσαλήμ.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο θεός (σ.σ. Γιαχβέ καμία σχέση με τον Τριαδικό Θεό των χριστιανών) είναι πάνω από τα οικονομικά και δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα», είπε ο Ραβίνος Weiss. «Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», προσέθεσε, επικαλούμενος εδάφια από την Παλαιά Διαθήκη.

Ο Ραβίνος Weiss πρότεινε εν τέλει ότι μια οργάνωση 70 εθνών που θα εδρεύει στην Ιερουσαλήμ και θα συνδεθεί με την Δυναστεία του Δαυίδ, θα αποκαταστήσει την πίστη στις κυβερνήσεις και θα σταθεροποιήσει την οικονομία, καθιερώνοντας το μισό σέκελ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ασκώντας παράλληλα κριτική στο Bitcoin.

Οι Ιουδαίοι θεωρούν πως η Νέα Εποχή θα έχει ως βάση την παραδοσιακή εβραϊκή κουλτούρα. Ωστόσο, μάλλον τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά, προσαρμοσμένα στην ψηφιακή εποχή. Πάντως, η ιδέα για οργανισμό 70 εθνών με βάση την Ιερουσαλήμ και τον Τρίτο Ναό ίσως έχει ενδιαφέρον.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.