Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Γιος του Καντάφι: Το κρίσιμο λάθος μας ήταν ότι θεωρήσαμε τη Δύση φίλη και δεν πήραμε ρωσικά όπλα!

 

Όταν ερωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2011, ο γιος του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, μίλησε για αυτό που εκτίμησε αναδρομικά ότι ήταν η αιτία της πτώσης της Λιβύης, το οποίο ανέφερε ως ένα "καλό μάθημα για όλους". 

Τόνισε ότι παρά τις ισχυρές συμβουλές τόσο από το Ιράν όσο και από τη Βόρεια Κορέα να μην εγκαταλείψουν τα προγράμματα στρατιωτικής αποτροπής, η Λιβύη είχε προχωρήσει στην παράδοση των βαλλιστικών πυραύλων και των όπλων μαζικής καταστροφής – τα οποία ανέφερε ως κρίσιμο λάθος της χώρας. 

Δήλωσε με γλαφυρό ύφος: "παραιτείστε από τα όπλα σας μαζικής καταστροφής, σταματάτε να αναπτύσσετε πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, γίνεστε πολύ φιλικοί με τη Δύση και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να είσαι ισχυρός. Ποτέ δεν τους εμπιστεύεστε και πρέπει να είστε πάντα σε εγρήγορση. 

Αλλιώς αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν φίλους. Από τη μια μέρα στην άλλη αλλάζουν γνώμη και αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν, και το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα... ένα από τα μεγάλα λάθη μας ήταν ότι καθυστερήσαμε να αγοράσουμε νέα όπλα, ειδικά από τη Ρωσία, ήταν ένα μεγάλο λάθος. Και καθυστερήσαμε την οικοδόμηση ενός ισχυρού στρατού επειδή πιστεύαμε ότι δε θα πολεμήσουμε ξανά, πως οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας [από τη δημιουργία θετικών σχέσεων μετά το 2003.]”

Σα να έχει ένα δίκιο ο υιός Καντάφι. 

 

Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.